+  rock.kiev.ua
|-+  Беседы на сонных кухнях...» Сайгон» СІД БАРРЕТ….WISH YOU WERE HERE….
:
:
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [ Узнать больше ]
: [1] 2 3   

: СІД БАРРЕТ….WISH YOU WERE HERE….  ( 19675 )
delavar

: 99

« : 19 2006, 17:09:06 »

СІД БА  ЕТ….WISH YOU WERE HERE….

Помер Сід Баррет.
Майже в той день, коли до нас мав завітати  оджер Вотерс. 8-го липня планувався розрекламований тур. От я й питаю себе: чи не від того й помер Баррет? Почув десь про дивовижну країну Україну. З роздвоєною свідомістю. Як у нього самого. Баррет міг би бути одним з нас. Українцем, тобто. Грати на бандурі. Купувати вишиванки в Сорочинцах. Їсти кутю та холодець з хріном. Пити пиво своєї Батьківщини. Пестити дівчат в хащах Гідропарку. Не вийшло. Не пощастило островитянину. Може від розпуки, від неможливості мати кращу долю серед найродючіших ґрунтів Європи, де реве ревучий…. Не витримало серце. Коли ж концерт не відбувся Баррет відійшов собі тихо у той, інший світ. В якому прожив більш ніж півстоліття.
    Перший альбом новонародженого барретівського дитинчати «Пінк Флойда» під назвою «Сурмач Зоряної Брами» вийшов майже СО ОК років назад. Саме стільки потрібно, щоб виросло нове, вільне покоління. Не совкове, не пострадянське. З вільним доступом до будь-якої інформації. В тому числі й музичної. Баррет надалі занурився в уявний світ. Може завдяки ЛСД?. Стояв собі на сцені та смикав струну гітари. Пульсуючий ритм якої потім перетворився на певний напрямок – психаделія називається. З тої пори Баррет  майже не з’являвся на сцені. Не захотів ні слави ні грошей.  озумів, що все то є суєта. Що пройдуть століття  й забудуться імена різних там Кучм, Євнуховичів та інших шуфричів.
А от прізвища славетних архітекторів з Британщини (Баррета, Вотерса, Гілмора, Мейсона,  айта) ген-ген та вибулькуватимуть в енциклопедіях. Тому що йшли чуваки непроторенним шляхом, через терени до зірок! І попереду в наркотичному сні, роздираючи груди, з палаючим серцем, жбурляючи психаделічні списи в зіниці отих ЦеКовських королів (Брежнєв, Андропов, Чернєнко, Горбачов тощо) крокував СІД БА  ЕТ. Він був Поетом, він був Поводирем у пітьмі для заблудлих студентських душ, яким остогидла какофонія «Самоцвєтов», «Вєсьолих  ебьят», «Голубих Гітар», Антонова, Боярського чи там Пугачової Алли Борухівни.
Студенти приходили з пар по гуртожитках чи своїх домівках, ставили бобіни на свої Юпітери, Ноти та Маяки і поринали у Всесвіт Пінк-Флойдівських мелодій. Лише там, в тому Всесвіті з кухлем пива та цицькастою сокурсницею поруч, можна було забути про матеріали з’їздів, про БАМ (а що це таке?), про комсомольські збори….
   Шкода, шкода, що ти не був там, в тому мороці 70-х, в задусі 80-х, в пітьмі радянщини. Тобі нема з чим порівняти. А ми півжиття віддали ЛСД під назвою  адянський Союз. Щоб тепер довго лікуватися. Багато з нас так і не оклигали. Сидять у своїх  кримсько-донбаських резерваціях та марять про  дрючбу з рассєйською федерастією…..
        А Баррет нам заповідав не прагнути слави, не перейматися грішми, не гнутися владцям. Просто будь собою, бережи душу, ходи на Лису гору, танцюй на Івана Купала та співай йдучи на смерть!
        Сід Баррет! Шкода що ти не був тут. Шкода, що ти вже не будеш з нами.
Але ми, попри все, виросли на тій грядці, яку ти засіяв. А все сміття поруч вискубемо й очистимось!

P.S.
Сподіваюсь, що Флойди дадуть концерт у Києві. І на одному з вітальних гасел буде написано «SID BARRET»!
Bormoleos
исчадие совка

: 23

« ³ #1 : 19 2006, 17:31:32 »

Это тяжёлое психическое отклонение, уважаемый. Мои глубочайшие соболезнования.

I LOVE JUDAS PRIEST
iamfm
злюка Лютя

Never chicken out!

: 817

« ³ #2 : 19 2006, 17:32:03 »

мог бы выйти неплохой текст, а получилась спекуляция замусоленными темами и славным именем великого музыканта.
Так о чем же статья? О Сиде Баррете или о "дрючбе" славянских народов? %)
Drjekyll

: 70

« ³ #3 : 19 2006, 18:37:10 »

Ну, пробило людину, що не можна?
І психічні захворювання тут ні при чому evil
І взагалі, що обов'язково треба сказати своє "ФЕ!"?! Текст ні про що, зате як написано... :roll:

much more beer and heavy metal and I'm just fun!
Перфекто

: 532

« ³ #4 : 20 2006, 11:40:10 »

Чем писать тааакооое - лучше вабще не писать
Афтора под суд
текст фтопку
Где такт? Сплошные домыслы и фантазии
ни капли печали
шо за хрень?

я бы вышел вон
да только там страшней чем здесь
Боб
Злобный пупс

: 271

« ³ #5 : 20 2006, 11:43:44 »

2 delavar:

Глубочайший респект  :D !!! прекрасный текст и прекрасные мысли!!

2 Bormoleos:

Учитывая, что я давал обещание не гнать ни на кого в открытую (хотя на таких, как ты - очень хочеться). Просто убейся  чем хочешь и об что хочешь evil

2 FataMorgana:

По-моему, никакой спекуляции тут нет - все вполне логично. И "дрючьба" здесб очень в тему - просто продолжение логической цепочки. Все, кто не согласен - почитайте внимательно еще раз

2 Перфекто:

Задолбало ругаться, но мне очень не нравиться твоя точка зрения по всем вопросам

edem das seine
Abstractioneer
Бодхисадхва
Администратор

: 918

« ³ #6 : 20 2006, 11:51:37 »

в упор не понимаю связи покойного  оджера и социально-политических мотивов в тексте:?

Наступи себе на хобот - это больно, но проходит.
AngieNear

: 189

« ³ #7 : 20 2006, 12:06:09 »

: "Abstractioneer"
в упор не понимаю связи покойного  оджера и социально-политических мотивов в тексте:?

Чувак! Ну що ти?  оджер (Уотерс), нащастя, живий-здоровий!!!
А щодо Сіда Баррета - "...Nobody knows where you are, how near or how far...SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND!!!"
Abstractioneer
Бодхисадхва
Администратор

: 918

« ³ #8 : 20 2006, 12:51:11 »

2arealkostya: я говорю о  оджере Кейте Баррете. имя Сид он забыл давным давно.
ага, Shine forever...

Наступи себе на хобот - это больно, но проходит.
iamfm
злюка Лютя

Never chicken out!

: 817

« ³ #9 : 20 2006, 12:54:04 »

при чем "дрючьба" славянских народов к Сиду Баррету и наоборот? Для меня это спекуляция. Впрочем, я никому своего видения не навязываю wink

І взагалі, що обов'язково треба сказати своє "ФЕ!"?!

шановный, если автор опубликовал здесь свой текст, значит он ожидает определенной оценки. До этого "креатива" у него были весьма интересные тексты, в частности - отчеты о концертах. Но вот по данному поводу ничего, кроме ФЕ, я сказать не могу, потому что не понимаю, зачем рядить в шаровары кого ни попадя.
Перфекто

: 532

« ³ #10 : 20 2006, 12:59:08 »

FM   лучше пожалуй не скажешь

я бы вышел вон
да только там страшней чем здесь
Bormoleos
исчадие совка

: 23

« ³ #11 : 20 2006, 13:02:58 »

: "Боб"

2 Bormoleos:

Учитывая, что я давал обещание не гнать ни на кого в открытую (хотя на таких, как ты - очень хочеться). Просто убейся  чем хочешь и об что хочешь evil

Ты, дорогой, раз уж даёшь обещания, так держи их. А то некрасиво получается.

Я встречал в сети предыдущие работы Делавара. У автора навязчивая ненависть к "совку" и к русским, она ему доставляет столько мучений, что он страстно изливает её налево и направо. Пририсовывает вуса и цыцькы всем позитивным персонажам и играет словами федерация - педерастия, если персонажи ему не нравятся. Я нахожу это психическим отклонением.

Пора уже избавиться от комплекса неполноценности и почувствовать себя самодостаточным народом, которому совсем не обязательно самоутверждаться за счёт каких-либо фобий.

I LOVE JUDAS PRIEST
delavar

: 99

« ³ #12 : 20 2006, 13:26:00 »

Писав, що думав.
Добре що є плюси та мінуси.............
AngieNear

: 189

« ³ #13 : 20 2006, 13:31:08 »

: "Abstractioneer"
2arealkostya: я говорю о  оджере Кейте Баррете. имя Сид он забыл давным давно.
ага, Shine forever...

Ок!

Насколько мне известно, году в 74-м, во время записи "Wish You Were Here", Сид заявился на студию, и никто из музыкантов Пинк Флойд его не узнал. Интересно, как же он выглядел, скажем лет 5 назад? Наверное ничего общего с тем чуваком на ранних фотках ПФ...  :?
Мартин Лютер Кинг
фанат группы "Звери"

: 845

« ³ #14 : 20 2006, 13:31:29 »

: "Bormoleos"
Я встречал в сети предыдущие работы Делавара. У автора навязчивая ненависть к "совку" и к русским, она ему доставляет столько мучений, что он страстно изливает её налево и направо. Пририсовывает вуса и цыцькы всем позитивным персонажам и играет словами федерация - педерастия, если персонажи ему не нравятся. Я нахожу это психическим отклонением.

Пора уже избавиться от комплекса неполноценности и почувствовать себя самодостаточным народом, которому совсем не обязательно самоутверждаться за счёт каких-либо фобий.

браво-браво

А сейчас надо обязательно дунуть. Если не дунуть - никакого чуда не произойдет! (с)
Амаяк Акопян.
: [1] 2 3   

: