.
rock.kiev.ua
Беседы на сонных кухнях...
»
Сайгон
»
Психоделія ПІНК ФЛОЙД
:
1
1
1
1
:
[]
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [
Узнать больше
]
: [
1
]
«
»
: Психоделія ПІНК ФЛОЙД ( 9758 )
delavar
: 99
Психоделія ПІНК ФЛОЙД
«
:
21 2006, 14:09:16 »
Я вперше прочитав про них статтю в журналі «Студенческий меридиан». Випадково натрапив порпаючись у макулатурі. В свій час у школах було прийнято збирати металобрухт та макулатуру. Зносили її у нас в школі в цегляний сарайчик на подвір’ї біля кочегарки. Туди можна було пролізти через вузеньке віконце та сидіти до сутінок гортаючи газети журнали старі книжки. Отож я й натрапив на статтю про студентів-архітекторів, що стали музикантами. Та вже добрий десяток років будували музичні фортеці, замки й палаци. Тоді я по краплинам вишукував відомості про вокально-інструментальні ансамблі Британії. А пізніше зайшовши до знайомого студента з політеху взяв у нього «на прослушку» декілька бабін…………. Там був Назарет, Світ та …….
Я одразу збагнув хто! Пам’ятаю й відтоді: на дивані магнітофон «Соната», мотається стрічка і плине «ЧАС»/«Time». Годинник відбивав час, а я завмер, закляк на місці.. Я потрапив у паралельний світ.
Тоді була осінь. Промозгла, з дощами. Сіре провінційне містечко. З транспарантами «Наша мета-комунізм!». Набридла школа. Святом було 7 листопада. Ми одягали оранжеві каски, чорні куфайки та лізли в кузов самоскида. Щоб весело проїхати по площі Леніна та помахати червоними прапорцями трибунам з рідною компартією та комсомолією. Ми були «бамівці», а трибуни – нашими натхненниками. (Як бик та тореадор. Або як імпотент та віагра.).
Два канали ТБ. Серіал про Штірліца та «Мелодии и ритмы зарубежной эстрады». На останніх можна було здибати «Червоні гітари» з Польщі, Карела Гота з Чехословаччини або «Пудіс» з НД (були такі країни). Найкрутіше, коли показували трохи виступів «Smokie».
А тут – бій годинника і як продовження – гітари, ударні, і довгі, безкінечні композиції.
Я повірив у паралельний світ. Бо ж завис у невагомості. Стало легко, тіло перетворилось в повітряну кулю. Без наркотиків, без алкоголю мене підняло догори. З моїм волоссям до плечей, зі смугастими кльошами та полотняною сумкою на якій приятель намалював страшну блексаббатівську пику….. Я вже є жовтіючий листок, відірваний від дерева. Ще із літніми соками. І його несе не вниз на землю, а догори, над деревами й будинками. Кружляло і несло. Вище. Вище. ДИХАТИ, в ЧАСІ. ВОНИ десь там, а МИ над ними. Ще вище. За хмари. Свіжо і хороше. Як добре! З сірого буття в синє, прозоре, світле небуття? А потім так багато кольорів. Здебільш багряних, фіолетових всіх тих що бувають у жовтні. Я вперше почув Флойд у жовтні. З тої пори обожнюю цей місяць. Я зразу заковтнув той альбом. ТЕМНИЙ БІК МІСЯЦЯ. Не розумів як можна ТАК грати! Ніби сидів серед музикантів та бачив як вони ЦЕ роблять. Наприкінці ЗАТЕМНЕННЯ. Спустило на землю. Прийшов додому. Тремтячими руками на підгинаючихся ногах переписав альбом собі на бабіну. Тоді й не було мови щоб потримати в руках справжню платівку ФЛОЙДа. Тільки кількаразовий перезапис. Про стереозвук чи там квадро я сором’язливо мовчу.
Через тиждень я знав всі композиції, всі програші, саксофонні доповнення, вступи барабанів….. Це було моє перше кохання. До нестями. Так як може зануритись в нього підліток. Й на уроках алгебри та ненависної геометріі мій мозок пульсував від плинності ЧАСу. Я був десь там. У потойбіччі. Потім я слухав ФЛОЙД у ванній і власноруч робив чорно-білі знімки перезнятих патлатих музикантів щоб приклеїти їх до коробки з бабіною. А у ванній у мене була фотолабораторія.
Вже потім, коли совіцька держава мене вивчила (Ленінград, мореходка), коли я почав відпрацьовувати на благо найщасливішого на земній кулі. народу (Архангельськ, морський порт), я отримав можливість у моряків перекуповувати «рідні» платівки. Першими були ФЛОЙДи. «Темний Бік…» «Шкода, що ти не тут….» «Тварі»….. В 1984 році я чудом, пройшовши 5 комс та партзборів під наглядом ГБ поїхав до Югославії. І звідти привіз альбом «Стіна»!!! Дуже тремтів на кордоні. Щоб не конфіскували. Чому?. Бо в 1983 році ФЛОЙД внесли в список заборонених в «совку» колективів. Знаменита четвірка осмілилася в альбомі того року «Останній відлік» проспівати: «Брежнєв взяв Афганістан….». Альбом був застойний, ФЛОЙДи втомилися, Вотерс став підгальмовувати, але радянські ідеологи не спали. Списки складалися, мізки прочищалися.
Звичайно, що в ті часи ми багато чого не розуміли. Просто слухали записи, крутили платівки, щоб зберегти в собі той паралельний світ. Там було затишно, з друзями та подругами. Там можна було мріяти, заплющивши очі про те як раптом, колись, в майбутті, якого-небудь 8-го липня 2006 року на величезному стадіоні у Києві почнуть розвантажуватись багатотонні авта з потужними квадроустановками, а в повітрі зависнуть величезні СВИНІ на Крилі чи там ЛІЖКА, похитуючись в літньому повітрі. І вийде на сцену примирений з Гілмором Вотерс, зробить присвячення організаторам дійства (приміром Педро Сімеоненку та Ахмету инатову) та зачне композицію «ШАВКИ»/«The Dogs». Стадіон заповнить сотняга тисяч місцевих аборигенів, щоб розчинитися в музиці, просторі та часі. азом з Президентом.
І у синю даль понад горами лине пісня ця
Про чудовий край чарівний край Черемоша й Дністра…..
А на завершення не гріх помріяти, що дійшовши згоди та підписавши мирний універсал, учасники ПІНК ФЛОЙДа засядуть в студії Мозгового чи там Ліхути, щоб записати новий опус.
Про Україну. З назвою «Деца у Нотаря», наприклад. Є такий ресторан в Ужгороді.
Концертові не судилося відбутися. Вотерс ще й досі біля мапи шукає що воно за диво, Україна тая?
P.S.
До чого це все, спитаєте ви? Да так….
Після відміни концерту ніби напудили в душу….
ForceCom
: 2
Психоделія ПІНК ФЛОЙД
«
³ #1 :
29 2006, 19:58:32 »
Флойд живы... Возможно они уже не те... Возможно... Возможно даже, что после стольких лет славы в их песнях уже меньше смысла... Так бывает, к сожалению... Но ТЕ Флойды, те, кем они были в начале, те, которые заставляли задуматся над каждым словом, те Флойды будут жить еще долго... Наверное, до тех пор, пока люди совсем не разучатся думать... Я помню, как еще в детстве увидел, первый раз увидел The Wall... Тогда я даже не подозревал, кто и зачем придумал ЭТО... Я просто воспринял фильм, как красочный мультфильм... И еще... В память почему-то врезались 2 момента... Когда маленький Флойд стоит на перроне среди кучи людей, и потом там идет марш, а вокруг все со стеклянными глазами повторяют слова песни... Блин... У людей такие лица... Там даже масок не надо... По моему, один из самых страшных моментов фильма... Второе, это когда по улице маршеруют куча молотков... Не знаю, почему, но уже тогда, будучи 10 летним пацаном, я понял одну вещь... Я никогда... НИКОГДА не стану со стеклянными глазами повторять чужие слова и никогда... НИКОГДА на буду маршеровать... Это самое страшное, что может произоити с человеком... И я никогда не буду этого делать... По крайней мере попытаюсь...
ффтор несет ответственность за все, что он написАл, и еще за 78% грехофф человечества...
Marilyn
: 193
Re: Психоделія ПІНК ФЛОЙД
«
³ #2 :
23 ѳ 2007, 23:26:18 »
угу, Флойди таки залишили світлу пам"ятку в історії розвитку музики і у наших душах(особливо у справжніх фанатів їхньої творчості)
Для меня pок-н-pолл есть началом начал
e}{pre$$
Metal Time Fest
: 917
«
³ #3 :
23 ѳ 2007, 23:39:46 »
Даже KoЯn сделали кавер на сабж....Причём жирово!
Marilyn
«
³ #4 :
23 ѳ 2007, 23:45:10 »
вибач, але я не признаю Корн... уже... вони стали нудними
e}{pre$$
Metal Time Fest
: 917
«
³ #5 :
24 ѳ 2007, 21:22:17 »
Ну, мнение твое субьективно и далеко не претендует на обьективность...Корн - револиционеры и это со временем у них не отберешь
Marilyn
«
³ #6 :
24 ѳ 2007, 22:08:48 »
щодо Корну у мене своя думка і змінювати її поки не буду.
а взагалі це тема "Пінк Флоід". який альбом вам подобається найбільше?
Abstractioneer
Бодхисадхва
Администратор
: 918
«
³ #7 :
24 ѳ 2007, 22:14:24 »
: Marilyn 24 ѳ 2007, 22:08:48
а взагалі це тема "Пінк Флоід". який альбом вам подобається найбільше?
многие
*хмм, странно это - "любимый альбом", "любимая песня", нипанимаю такого подхода%)*
Наступи себе на хобот - это больно, но проходит.
Marilyn
«
³ #8 :
24 ѳ 2007, 22:41:00 »
ну мені просто цікава думка інших...
Egregon
: 41
«
³ #9 :
25 ѳ 2007, 22:10:16 »
Чесно кажучи мені здається, що таке запитання як "улюблена пісня" чи "улюблений альбом" для Пінк Флойду це трохи недоречно. Скажу чому. Музику Флойдівців неможливо (на мою думку) слухати натиснувши в плеєрі "Random", так як писалася ця музика, як вилив емоцій, які просто неможливо передати однією піснею.
Слухаючи їх музику (не багато,не мало) вже років 5-6,тобто усі свої юнацькі роки, у мене поки не з'явилося улюбленої пісні тому мені буде цікаво почитати твою відповідь на твоє ж питання.
Повідомлю одразу, що мої вище вказані керування стосуються тільки Флойдівців. У інших груп, які я полюбляю слухати в мене все таки є більш менш улюблені пісні.
«
: 26 ѳ 2007, 15:07:11 Egregon
»
Marilyn
«
³ #10 :
25 ѳ 2007, 22:22:32 »
??? я теж не можу вибрати краще з найкращого. Для мене кожна пісня особлива по-своєму.
Egregon
: 41
«
³ #11 :
26 ѳ 2007, 15:32:31 »
Повністю згоден.
Мені дуже цікаве ставлення людей, зі схожими з моїми смаками, ставлення до сольних проектів Флойдівців. Адже деякі з них просто неможливо слухати (особливо сольні пректи Мейсона). Персонально мені подобаються кілька проектів Вотерса та Гілмора, але теж не всі...
Тож висловіть будь ласка свою думку з цього приводу.
«
: 26 ѳ 2007, 16:52:33 Egregon
»
: [
1
]
«
»
:
, :
-----------------------------
Беседы на сонных кухнях...