+  rock.kiev.ua
|-+  Беседы на сонных кухнях...» Рок - жизнь» Українізація року
:
:
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [ Узнать больше ]
: [1] 2 3   

: Українізація року  ( 18349 )
Sharp Light
Вредина

Вредина

: 7

« : 27 2006, 18:09:58 »

Ви помітили, що з кожним днем все більше і більше пісень виконується укранською мовою? Що ви думаєте з цього приводу?

ІМХО: це дуже добре - пробудження національної самосвідомості і таке інше, але просто іноді ТАКІ фразеологічні помилки зустрічаються, що просто жах!

по понедельникам сильно не грузить - в этот день я туподоходящая.
Кос

: 685

« ³ #1 : 27 2006, 18:43:17 »

Их есть у нас в городе (области), и основном мне они не нравятся, кроме Шевченко Бэнд. Вообщем не только наши команды но и многие другие в Украине пишут тупые тексты с одинаковыми рифмами. На мой взгляд это не хорошо, потомучто лучше нормальные тексты, которые не режут слух на русском языке, ибо нефиг насиловать язык(в с мысле мову).

rock.lg.ua
ЦАРЬ
лишенный статуса

: 278

« ³ #2 : 28 2006, 08:03:24 »

Не зовсім корректно, як на мене, говорити про фразеологію, беручі до уваги той факт, що українська мова дуже довго знаходилася в стані літаргічного сну в принципі. Потрібні роки для зміни ситуації.  оки і дуже багато "помилок". Бо саме ці "помилки" (деякі з них) і становляться рано чі пізно фразеологізмами:) Не "судімо" "строго", а "робімо" свою справу добре в музиці і наполегливо в мові. smiley
Olenka
Заблудилася

: 466

« ³ #3 : 30 2006, 10:30:52 »

2 проблемы з 2 боків
1. "Насилование языка" - характерно для колективів, де звичною мовою музикантів є російська. Укр. пісні пишуться бо так модньо, бо (за чутками і фактично) на деякі фести тай просто медіа з рос/англ. репертуаром не потрапиш. Це "натягування", людина не може створити видатний текст бо немає з чого - елементарного словникового запасу, тай рівно снаги та бажання використовувати укр. мову.
2. Фразиологізми, сленг і т.п. - Колективи україномовні, часто з західної україни, або такі що активно пропагують сю культуру. Використовуються діалекти (я вважаю що суржиків в Україні 2 - східний (російський) і західний (австроугорський)), тексти набагато пишніші, але саме ся пишність і досягається словотворенням, переінакшуванням, використанням маловідомих і "умовноукраїнських" слів. "Це не помилка, це така авторська пунктуація".
ЦА Ь
+1, час+праця і все буде
Drjekyll

: 70

« ³ #4 : 30 2006, 12:06:37 »

"Насилование языка" - характерно для колективів, де звичною мовою музикантів є російська. Укр. пісні пишуться бо так модньо, бо (за чутками і фактично) на деякі фести тай просто медіа з рос/англ. репертуаром не потрапиш. Це "натягування", людина не може створити видатний текст бо немає з чого - елементарного словникового запасу, тай рівно снаги та бажання використовувати укр. мову.

+1

А по темі: на мою думку- пісні українською мовою звучать набагато краще ніж російською та англійською, якось мелодійніше :roll: . Та й розумієш, що українська мова не забута, і існує не тільки в шкільних підручниках. Так що я ЗА!

much more beer and heavy metal and I'm just fun!
Vitorius

: 345

« ³ #5 : 30 2006, 17:03:03 »

Сам факт розвитку українського року дуже приємний, але:

1. Для формату молоді команди стають "україномовними" - маємо суржик...

2. Відомі україномовні гурти (наприклад ОЕ) співають з таким гідким "западенсько-діяшпорським" діалектом, що починаєш їх за це просто ненавидіті за знущання над мовою  :D  (я не маю на увазі такий "стьоб", як у ВВ)...

А слухач сам собі обере ту музику, яка виконується справжньою українською, а не у перекладі з російської + помилки  :D

делать, что нужно и будь, что будет!
Боб
Злобный пупс

: 271

« ³ #6 : 30 2006, 17:48:14 »

двома руками "За". Повністю об’єктивний процес.

edem das seine
Перфекто

: 532

« ³ #7 : 31 2006, 11:52:39 »

Мне пофиг, лишь б цепляло, на каком языке без разнице, другой вопрос . что группам поющим или говорящим на украинском больше привелегий, мне кажется, а петь на английском Здесь считаю дурным тоном.Лучше уже петь рыбу, когда неважны слова, или на эльфийском  -ничё не понятно но зато красиво....
Хотя с такими интелектуальными текстами которые я слышу сегодня вобще всё не имеет значения , это всё сплошная  ЫБА

я бы вышел вон
да только там страшней чем здесь
Ядвига
Хто здесь??

: 1129

« ³ #8 : 31 2006, 12:53:40 »

Та ну вы странные все! Это же естественный процесс!!   8)
Просто подросла украиноязычная молодежь, которая в школах и вузах учила украинский и разговаривает на украинском.

Поэтому и стало больше украиноязычных групп, потому что понятное дело, любому вокалисту проще петь на языке, на котором он разговаривает.
Перфекто

: 532

« ³ #9 : 31 2006, 14:00:11 »

Таки да, говорящих на украинском больше, єто пазитивно
только не воспринимаю его я, так как голова ещё в совке а нада двигаться дальше, не могу я так быстро меняться, приспосабливаться
просто не привычно

я бы вышел вон
да только там страшней чем здесь
Partizan

: 14

« ³ #10 : 31 2006, 15:14:15 »

Песен на украинском много, потому что на музыканты хотят поиграть на фестивалях, а там требуется по формату украинский язык. Большинство из них постоянно на украинском не говорят, поэтому словарный запас крайне мал. А для стихов этот запас должен быть оччччень велик. И автор не должен задумываться при сочинении стихов "как это будет на украинском". Стихи пишутся ночью "на автомате", а правятся с утра. Можно вымучить украинский текст, но слушать это невозможно. Я считаю, что украинские тексты должны писать люди, которые в быту постоянно говорят на украинском. Остальным даже пытаться не надо. "Час+праця" поможет только при овладении языком на уровне нормального общения или написания документов. Поверьте, я писал тексты песен (на русском) и знаю как это трудно даже на своем родном языке.
ЦАРЬ
лишенный статуса

: 278

« ³ #11 : 31 2006, 16:01:26 »

2Partizan
Очень много спорных утверждений и почему то безапелляционных по своей тональности... Наверное всё таки не стоит относится к своим суждениям как к некоему эталону всего...
BlackMen

: 27

« ³ #12 : 03 2006, 00:49:07 »

А українізація року - это только наличие украинских текстовок?
Кос

: 685

« ³ #13 : 03 2006, 13:45:39 »

Да

rock.lg.ua
Olenka
Заблудилася

: 466

« ³ #14 : 06 2006, 12:19:20 »

: "BlackMen"
А українізація року - это только наличие украинских текстовок?

азвей мысль. Что исчо?

По звучанию всё что можно бы назвать "укр.роком" больше подходит под "фольк".
Впрочем, это уже опсуждалось.

А мне нравится! Пусть росияни поют на руском, бритосы на инглише, а наши поболе на украинском. Нормально звучит язык.
: [1] 2 3   

: