+  rock.kiev.ua
|-+  Беседы на сонных кухнях...» Рок - жизнь» Українізація року
:
:
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [ Узнать больше ]
: 1 [2] 3   

: Українізація року  ( 18376 )
Кос

: 685

« ³ #15 : 06 2006, 13:03:36 »

: "Olenka"
А мне нравится! Пусть росияни поют на руском, бритосы на инглише, а наши поболе на украинском. Нормально звучит язык.

В Америке американцы живут,  в Израиле евреи, а в Африке негры. cry
Пусть американцы тоже на инглише

rock.lg.ua
Серцевий_Напад

: 53

« ³ #16 : 09 2006, 20:34:05 »

Я за процес) І прочитав тут багато того, про що підсвідомо знав, але сам собі пояснити не міг. Я в житті розмовляю українською не тому що я корінний українець чи ще щось, сам я народився та виріс в Придністров'ї, але я люблю свою мову, бо є громадянином України. І знаєте, після практики мови стало набагато легше писати гарні тексти, хоча для того стилю музики, який ми граємо, більшість своїх складних антиполітичних текстів я залишаю на поличці, а беру позитивні та трохи прості тексти) Але виключно рідною мовою, бо так я цього хочу!  :!:

ww.sn.cv.ua
Мартин Лютер Кинг
фанат группы "Звери"

: 845

« ³ #17 : 10 2006, 10:46:25 »

: "Серцевий_Напад"
Я за процес) І прочитав тут багато того, про що підсвідомо знав, але сам собі пояснити не міг. Я в житті розмовляю українською не тому що я корінний українець чи ще щось, сам я народився та виріс в Придністров'ї, але я люблю свою мову, бо є громадянином України. І знаєте, після практики мови стало набагато легше писати гарні тексти, хоча для того стилю музики, який ми граємо, більшість своїх складних антиполітичних текстів я залишаю на поличці, а беру позитивні та трохи прості тексти) Але виключно рідною мовою, бо так я цього хочу!  :!:

приятно, когда человек нашел себя :lol:

А сейчас надо обязательно дунуть. Если не дунуть - никакого чуда не произойдет! (с)
Амаяк Акопян.
NAPALM
СОБУТЫЛЬНИК

: 362

« ³ #18 : 11 2006, 12:44:40 »

Все что не происходит, все к лучшему! Пусть пока и не идиально, пусть.......но мы ведь только учимся!? И естественно допускаем ошибки. Я считаю что суржик в песнях (особенно в роке) допустим. Ведь как ни крути мы так разговариваем! Некоторые "изречения" на идеальном украинском теряют свой смысл и звучат как минимум скушно. Мы же не литираторы, будте более лояльными! Я конечно за чистоту украинского языка, но мы пока к этому не готовы, я так думаю!

Знов сонце грає в тінь і світло
Весна бере в обійми світ цей
Та в серці забагато болі
Так трапилось, життя в мінорі

Склянка і дим від сигарети
Напроти ти, така відверта
Прошу розбий сталеві грати
Мене ти маєш врятувати

Своїх очей ти не покажеш
Твій погляд все мені розкаже
Зайві слова, це просто звуки
Все станеться як має бути

Бажання мить, це дуже вчасно
І розум розтає як масло
Я все віддам: життя, свободу
За ніч сліпої насолоди

Королева моїх фантазій
            Кладу тобі до ніг я світ цей
            Я програю війну без бою
            Лише на мить лишись зі мною
            Та полум"я розвіє вітер
            Ми віддамо у владу світла
            Те що лишити ми не всилах
            Той дивний світ, що ми створили

Скінчилась ніч і нас не стало
Лишилась недопита кава
Ти не згадаєш її смак
Ми знали, все скінчиться так

День розірвав наші обійми
Зникаємо неначе тіні
Мене ніколи ти не знайдеш
Весна це просто гра, ти знаєш

Да прибудет с вами рок!!!
Black Angels

: 1492

« ³ #19 : 17 2006, 17:21:42 »

: "Sharp Light"
Ви помітили, що з кожним днем все більше і більше пісень виконується укранською мовою? Що ви думаєте з цього приводу?

ІМХО: це дуже добре - пробудження національної самосвідомості і таке інше, але просто іноді ТАКІ фразеологічні помилки зустрічаються, що просто жах!

Отношусь к этому крайне ОТ ИЦАТЕЛЬНО!
 ок, он и есть рок на том языке, на котором он зародился, то есть на английском...
Украинский язык хорош для фолковых направлений, там где нужно подчеркнуть "местные" особенности...
iamfm
злюка Лютя

Never chicken out!

: 817

« ³ #20 : 17 2006, 18:11:56 »

та ладно уж! smiley Есть немало хороших групп, не только британских и американских, которые играют разные направления рок-музыки и при этом поют на своем родном языке. Если хорошие тексты, хороший вокал и качественное исполнение, то вопрос языка не столь важен.
Главное делать качественно и интересно.
DUBRICK

: 27

« ³ #21 : 19 2006, 04:11:33 »

Послушайте москвичей свежих, дерут друг у друга что щенки у матери. Вернее пасынки. Поколение каждые полгода. Хотя качество музыкантов на голову. Но идей - ноль.

воїх Кохаю втілів Зруби
Та помаранчевиє Губи!
Боб
Злобный пупс

: 271

« ³ #22 : 19 2006, 13:08:01 »

: "Black Angels"
Отношусь к этому крайне ОТРИЦАТЕЛЬНО!

Вот из-за подобных чмошников рок и воспринмается как тусовка волосатых придурков, не имеющих ничего в голове и живущими понятиями 80-х годов.

--------------------
edited & censored by [Fm]
8)

edem das seine
Black Angels

« ³ #23 : 20 2006, 17:13:46 »

: "Боб"
: "Black Angels"
Отношусь к этому крайне ОТРИЦАТЕЛЬНО!

Вот из-за подобных чмошников рок и воспринмается как тусовка волосатых придурков, не имеющих ничего в голове и живущими понятиями 80-х годов.

--------------------
edited & censored by [Fm]
8)

Глупость ты какую-то написал...
Жовтень

: 220

« ³ #24 : 20 2006, 18:12:29 »

На будь-який текст можна накласти будь-яку музику і навпаки. Це прекрасно довели Ю.Андрухович зі збіркою "Пісні для мертвого півня" та сам "Мертвий півень".
Основною причиною, по якій кажуть, що до рок-музики підходить лише аглійська є той факт, що англ. мова є коротка (тобто, 2-3 склади у слові), що є важливим при створенні текстів для ритмічної музики.
Я ж кажу: поганому танцюристу (вокалісту, мелодисту, текстовику) заважає і язик у роті, і мова, яку цей язик намагається використовувати.
Якщо ти пишеш чи співаєш не на тій мові, на якій ти думаєш - ти ніколи не напишеш серцем відвертий текст, ніколи не відчуєш його по справжньому, не переживеш сюжету.
А проблема тих людей, які кажуть, що не можуть..
Я, наприклад, можу будь-який текст накласти на будь-яку музику, і це буде ритмічно і цікаво. Потрібно дихати тією мовою, якою пишеш, і все у тебе вийде. Правильно вийде.
Усе -ІМХО.
iamfm
злюка Лютя

Never chicken out!

: 817

« ³ #25 : 20 2006, 18:27:52 »

2 Жовтень

дело говорите, шановный wink
особенно - про плохого танцора/вокалиста
ELPy
Таркусня обыкновенная

пффф!

: 2107

« ³ #26 : 20 2006, 18:29:45 »

такая мысль тут уже была... Когда ты думаешь на русском, переводишь это на украинский и пытаешься срифмовать, - ничего хорошего, так же, как и с английским. Правда, бывают моменты, что под влиянием чего-то (прочитанной книги, просмотренного фильма, услышанной темы итд) начинаешь думать на языке, на котором ты в быту не общаешься. В такие моменты как раз может получиться что-то толковое.

А вообще, музыка - это вселенское понятие, и если душа поет, неважно, на каком языке она это делает.

Даже Тони Йомми есть, чему еще учиться (с)

Или делаешь свое дело хорошо, или - проваливай! (с) Cozy Powell

итм-секция - это шум, подзвученный нотами (с) Rising rhythm section
Мартин Лютер Кинг
фанат группы "Звери"

: 845

« ³ #27 : 21 2006, 11:47:52 »

: "Suz.Elpy"
такая мысль тут уже была... Когда ты думаешь на русском, переводишь это на украинский и пытаешься срифмовать, - ничего хорошего, так же, как и с английским. Правда, бывают моменты, что под влиянием чего-то (прочитанной книги, просмотренного фильма, услышанной темы итд) начинаешь думать на языке, на котором ты в быту не общаешься. В такие моменты как раз может получиться что-то толковое.

А вообще, музыка - это вселенское понятие, и если душа поет, неважно, на каком языке она это делает.

скажу - фигня все это.... брэйнстормы пишут на англ. лучше, чем на русском, уж не знаю, как они пишут на родном языке, не могу судить, но разговаривают они на русском.

А сейчас надо обязательно дунуть. Если не дунуть - никакого чуда не произойдет! (с)
Амаяк Акопян.
Black Angels

« ³ #28 : 21 2006, 12:56:54 »

: "Жовтень"
Основною причиною, по якій кажуть, що до рок-музики підходить лише аглійська є той факт, що англ. мова є коротка (тобто, 2-3 склади у слові), що є важливим при створенні текстів для ритмічної музики.

Правильно, зришь в корень...
А ритмика - это самое главное в роке ИМХО
Жовтень

: 220

« ³ #29 : 21 2006, 14:02:33 »

А не потрібно дивитися ЛИШЕ в корінь. Тримай голову хоча б на рівні горизонту. У іншому випадку зіб'є трамвай. Коріння має запах землі, а квіти зверху - аромати меду та дощу.
Якщо ти не можеш створити ритміку рідною мовою, невже ти зможеш зробити це нормально чужою?
Скинь хоча б один текст вашого гурту? Цікаво..
: 1 [2] 3   

: