.
rock.kiev.ua
Беседы на сонных кухнях...
»
Рок - жизнь
»
Общество самораскрутки рок-музыкантов
:
1
1
1
1
:
[]
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [
Узнать больше
]
: [
1
]
2
3
...
14
«
»
: Общество самораскрутки рок-музыкантов ( 89221 )
kokacher
Look out!
: 356
Общество самораскрутки рок-музыкантов
«
:
24 2008, 19:15:04 »
Ось із чого розпочинається ідея:
http://forum.rock.kiev.ua/index.php?topic=6668.30
"Я хочу сказати також, що багато із нас просто ліняться зайнятися власним продюсуванням, просуванням, менеджментом і т.п. А ми могли б за допомогою цього сайту і форуму самі себе розкручувати, якби об"єдналися і діяли за принципом "ти мені-я тобі". Могли би випускати спільні диски ( збірники), влаштовувати взаємні гастрольні концерти і т.п. І тоді ми б також ставали більш відомими і могли складати конкуренцію тим гуртам котрі розкручують потужні продюсерські фірми.
еально "СКАЙ" стали не просто "кращим рок-гуртом" України, а кращим із тих рок-гуртів, котрі сплили на поверхню. А ті гурти, котрі не на поверхні, а під водою, в андерграунді і т.п., за означенням не можуть бути кращими.
По суті зараз усюди визначається не "кращий рок-гурт", а "кращий продюсер рок-гурту".
ТОбто продюсер організовує гастрольні тури, випускає диски, робить рекламу і промоушн у ЗМІ+ а де потрібно - то і "підмазує", щоб його підопічний гурт помітили, полюбили і т.п.
Хочете бути "кращим рок-гуртом" - то для цього мало просто написати і записати кілька пісень. Потрібно щонайменше стати ГУ ТОМ, поїздити по гастролях, засвітитися, як то кажуть, вийти на адіо та ТБ. Одним словом, дійсно все вирішують бабки. Але якщо діяти спільно, спрямовувати наші зусилля в одне русло, нехай із наших 10 гуртів наверх проб"ється хтось один, але щоб обов"язково цей один витягнув за собою інших... то в таких умовах бабок потрібно буде на порядок менше."
"+1
Хотите чего-то достичь, нехрен обсуждать успехи других. Если ты каждый день будешь делать хотя бы маленький шажочек в направлении к своей цели, ты обязательно её достигнешь. И бабки тут не играют главенствующую роль. Великие дела всегда начинаются с нуля.
То, что СКАЙ популярны, а ты не популярен - это твоя проблема, а не их. Поэтому решай свою проблему, и нечего перекладывать свою проблему на голову других.
И сто процентов: если у всех проблема одна, то решить вместе её гораздо проще, чем в одиночку " - videoj
http://forum.rock.kiev.ua/index.php?topic=6668.45
"Слухайте, хлопці, ми тут з вами всі такі розумні і правильні, навіть Жовтень, хоч він і песиміст... Тому треба щось робити, у нас повинно вийти, Для початку - 6-7 команд, по дві пісні від кожної, тираж дисків 500-1000 шт, собівартість буде від 6 до 8 грн, в залежності від кількості дисків і від якості та об"єму поліграфії. Потім кожен бере свою частку дисків і розповсюджує у своєму регіоні. Ну взагалі є ціла система заходів, детально тут розписувати не буду. Отож, хто за?"
Цитата: ЦА Ь от Сегодня в 09:10:47
То kokacher:
Дружище, эфективность такого хода будет НУЛЕВАЯ. С большим успехом можно распространять меж своих друзей дэмки - там по крайней мере будет только та команда которую любят твои друзья. Твоя идея уже неоднократно и одинаково безуспешно юзалась массой команд. Такие диски НЕ П ОДАЮТСЯ. Даже если абстрагироваться от того, что необходима масштабная и очень дорогостоящая программа по раскрутке данного продукта... Я отслушал наверное большинство подобных сборников - удел всех их "мусорное ведро". Так как ими ДОЛЖНЫ заниматься серьезные саундпродюссеры, должен проводиться соответствующий постмастеринг, постпродакшн и еще туева хуча непонятных и дорогостоящих слов.
Без денег, больших денег - ничего не будет. Делай ты хоть сто раз качественный материал - его НЕОБХОДИМО качественно записать, качественно завернуть и качественно раскрутить. Но. Если ты уверен в себе - ищи инвестора. Хоть наизнанку вывернись, но меньше чем за 8-10 штук уёв альбом ты не запишешь, а меньше чем за 12 штук не запустишь его в достойную ротацию. И это только при условии, что ты сам действительно делаешь КАЧЕСТВО. Я даже не буду рассказывать о стоимости съемок и ротации видео. Цифры еслешо не с потолка и взяты ПО МИНИМУМУ Мы ведь не говорим о варианте "да у меня вон сосед дома за сто баксов на комп пишет - так такое валево шо куда там той денастии".
Шановний друже, цікаво було почитати тввй крик душі, але я тобі скажу, що ти в корені неправий. Я не буду аналізувати усю ту чепуху, що ти написав, скажу лише, що якби я слухав таких песимістів, як ти, то я би в цьому житті ніколи нічого не досягнув. У мене є старший на 5 років двоюрідний брат, то він свого часу не вірив, що я зможу навчитися грати на гітарі, "бо там треба знати багато цих... акордів, чи як їх там". Він мені казав, що я ніколи не навчуся, а якщо навіть і навчуся, то не зможу співати, бо для цього треба мати ох*єнний голос.
Але я навчився самотужки грати на гітарі, і навчився писати пісні, і за 30 років вже написав більше 300 пісень (слова +музика).
Потім мені казали не рипатися і не поступати в Київ, бо там треба платити великі взятки. Але я рипнувся, і поступив, і закінчив у 1987 році.
Потім мені казали не одружуватися на тій дівчині, на котрій я взяв і одружився. Я взяв і одружився, і ми вже живемо разом більше 20 років, і у нас двоє дітей.
Потім мені радили не йти геть із заводу у приватний бізнес, бо для початку власного бізнесу потрібно мати багато грошей. Але я не бачив іншого способу мати багато грошей, як для цього піти у бізнес. І я пішов у бізнес, БЕЗ КОПІЙКИ В КИШЕНІ. Не маючи ні квартири, ні машини, живучи у чужому місті, без друзів та родичів. І став непогано заробляти.
Потім була супергіперінфляція, і ми багато втратили. Я три роки НІЧОГО не робив. Ну, писав пісні, але це не рахується. З"їздив на пару фестивалів, на одному став простим дипломантом, а на другому взяв Перше місце з власними піснями - теж у чужому місті, без знайомств і без хабарів.
В цей час жінка мені казала - "у нас ніколи не буде машини"
Але я вірив у СЕБЕ, займався собою.
Потім ми розпочали новий бізнес. Я розпочав робити не скажу що ( щоб не наврочити), але мої колеги та партнери казали - не роби цього, це не буде продаватися, а якщо і буде, то ...( і називали ще 1000 причин, чому я не повинен цього робити). Але я вирішив це робити, бо я вірив у себе, і завдяки цьому у нас зараз кілька автомобілів, кілька квартир і добудовуємо 4-поверховий будинок. І все це чесною працею, без хабарів, откатів і т.п.
І якби я послухався таких, як ти, то я був би зараз 40-річним холостяком, котрий живе в общазі на одну мізерну зарплату інженера, без дружини і без дітей.
ВІ А У СЕБЕ, У СВОЇ СИЛИ - це основа досягнення успіху.
Ті фінансові передумови, про які ти згадуєш, що , мовляв, потрібно багато грошей, десятки тисяч доларів, - це все дійсно так, але це потрібно для фабрики звьозд і їхніх менеджерів та продюсерів.
Для нормальних талановитих людей, котрі вірять у себе і хочуть зробити самі себе, ці всі суми на порядок чи кілька порядків нижчі. Тобто не десятки тисяч доларів, а просто кілька тисяч доларів.
Я вам скажу по секрету: коли вам ваш продюсер каже, що для того, щоб щось з вами зробити, потрібно 50 штук зелені, він як мінімум половину з цих грошей потім тихесенько привласнює.
Тому я звертаюся до присутніх, хто вірить у себе, хто хоче пробитися самостійно, без "крутих" менеджерів- давайте об"єднуватися і діяти.
Скажіть, хіба в кожного з нас немає "виходів" на те чи інше радіо, канал ТБ?
Я можу організувати похід на Хрещатик,26 ( Українське радіо), Е А і т.п. Тільки потрібно 5-6 чоловік. Скажіть, хто відмовить серйозним хлопцям, котрі організували свій проект, у тому, щоб його розкрутити?
Якщо ви боїтеся самі братися за своє просування, то ви їй-богу не рокер, а галімий попсовик."
І, перефразовуючи сказане Віджеєм, я повторюся:
Краще щодня робити один маленький крок у напрямку досягання своєї мети, і зробити 1000 маленьких кроків, ніж 999 днів чекати з моря погоди, а потім постаратися зробити один величезний крок і заробити розрив паху.
Блюз "Сільська любов"
http://www.youtube.com/watch?v=7ZeqY9kbQj0&feature=youtu.be
ок-н-рол про пиво:
http://www.youtube.com/watch?v=3Gq8txPX7EI&feature=relmfu
kokacher
Look out!
Re: Общество самораскрутки рок-музыкантов
«
³ #1 :
24 2008, 19:36:05 »
Якщо ви вірите у себе і свій гурт, вірите у те, що не хтось там, а саме ви є найкращим рок-гуртом України, давайте об"єднаємо зусилля. Нехай зберуться 10 найкращих гуртів з усієї УКраїни, котрих вибрали не менеджери і конструктори з Фабрікі звьозд, а самі себе, і нададуть по дві свої найкращі композиції. І будемо думати.
Щоб чогось досягнути, потрібно вірити у себе і діяти. От ще найсвіжіший приклад із власної практики. Перед концертом Пола Маккартні у Києві був оголошений конкурс перекладів пісень Бітлз. Чесно кажучи, я відразу вирішив взяти участь у цьому конкурсі, але те-се, п"яте-десяте, і я затягнув час. На одному сайті була вказана одна кінцева дата, а на іншому сайті, як виявилося, кінцева дата вже наступила.
І от я в останню ніч взявся записувати вдома три пісні. Мало того, що їх треба було записати, їх ще треба було запостити на той сайт. А Інтернет у мене глючив. Файли великі, по кілька метрів, тож передавши, скажімо, 90% файлу, інтернет відключався, і потрібно було робити все спочатку.
Крім того, на гітарі порвалася перша струна. Грав на п"яти струнах. Але це була одна з причин, чому все кинути і не робити.
Друга причина - ніч. Сусіди через стінку сплять.. Я ж, записуючи пісні, мушу голосно співати. П облема?-Проблема. Причина, щоб нічого не робити?-Причина.
Потім, відеокамера поламана. Записую на цифровий фотоапарат СОНІ. А він працює на зйомку лише від акумуляторів. Акумулятори сіли. Добре, що у мене кілька комплектів акумуляторів. Поки записую на одному комплекті, інші заряджаються, Ну, але ж ви розумієте, акумулятори не заряджаються за 30 хвилин, їх потрібно поганяти годин 8-10. Записую кожної пісні по 5-6 дублів. Часто міняю акумулятори - їх ледве вистачає, щоб записати 1 дубль. Це причина, щоб у 3 години ночі плюнути на все і нічого не робити? Гадаю, що причина. Але я продовжував, бо вірив у себе.
езультат який? Відео записане на 5 струнах з найменшою роздільною здатністю, в домашній обстановці, непрофесійна зйомка, деякі слова нерозбірливі, - це мінуси. Плюс: мої переклади дійшли до жюрі ( брати Капранови), вони їх прослухали і присудили мені перемогу плюс приз - два квитки на концерт Маккартні у фанзону.
Міг нічого не робити і просто проспати цю ніч. Але, завдяки цілеспрямованості і вірі у себе, зробив те, що мусив зробити і досягнув результату.
Так само буде і з нашим проектом. Чому я не роблю цей проект сам із собою? - Тому що одному це робити нецікаво і нерентабельно. Ми цікаві лише 3-4% громадян. Якщо буде 10 гуртів, то це вже буде максимум 40% покриття, але насправді не 40%, а десь 20%, бо цільові групи слухачів частково перекриваються.
Так що чекаю пропозицій....
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
Oolong
Jazz do it!
: 856
«
³ #2 :
24 2008, 20:31:40 »
Опять таки, чтобы отобрать группы - это надо что-то типа кастинга устраивать, каким образом? Создать раздел в Линчеватле, где до определенного момента нужно будет зарегить группу, после этого создателем создается пост с голосованием всех зарегестрированных групп до какого-то числа, смотрим 6 наилучших и выдаем сборник?
какая форма?
It is in our faults and failings, not in our virtues, that we touch one another and find sympathy.
kokacher
Look out!
«
³ #3 :
24 2008, 22:07:38 »
: Dmitrik 24 2008, 20:31:40
Опять таки, чтобы отобрать группы - это надо что-то типа кастинга устраивать, каким образом? Создать раздел в Линчеватле, где до определенного момента нужно будет зарегить группу, после этого создателем создается пост с голосованием всех зарегестрированных групп до какого-то числа, смотрим 6 наилучших и выдаем сборник?
какая форма?
та ні, ніякого відбору... смисл в тому, що відбір роблять самі гурти, котрі вважають, що вони є найкращим гуртом в Україні
Ну, єдина вимога - щоб якість запису була хорошою.
Смисл простий: щоб була хороша рентабельність, потрібно видати партію мінімум 1000 дисків. ТОді собівартість буде в районі 6-8 грн за диск. Продаючи частину за 15 грн, можна буде повернути гроші і мати частину дисків для безплатної роздачі "потрібним людям". Якщо збирається докупи 10 гуртів, то кожен гурт повинен внести в спільний казан по 120-140 доларів, і за це він отримує фірмовий диск в кількості 100 штук. А якщо ви захочете видати 100 штук власних дисків, то собівартість буде вже не 6-8 грн, а вдвічі вищою.
===============
Тому - ніякого відбору з голосуванням не буде. Кожен голосує сам за себе "рублём". Просто, якщо набереться, скажімо, не 10 гуртів, а 30, то буде видано не 1 диск, а 3, але під загальним брендом; крім того, гурти будуть розсортовані більш-менш по тематиці і стилю музики.
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
Protinochi
: 341
«
³ #4 :
26 2008, 09:47:57 »
ММ...я не согласен! Как это - тот кто считает себя лучшим??....та блин, 90% музыкантов считают себя лучшими, особенно детки-пионеры, думаю все же какой-то отбор-кастинг должен быть полюбому.
И второе, насчет распространение, идея продавать - мне кажется глупая.....Думаю лучше вложить те деньги что ты написал и эти диски раздавать - это будет в 100 раз эффективнее. Объясню, с дисками на данный момент страдают даже пираты: с весны этого года - муз. диски (даже мп3) очень-приочень плохо продаются, потому и появились идеи у групп делать альбомы в интернете и таким образом распространяться. А такие конторы как "УкрМьюзик" и "Мун екордс" сейчас переживают дикий кризис.
m0squit0
: 62
«
³ #5 :
26 2008, 16:16:21 »
: Protinochi 26 2008, 09:47:57
с дисками на данный момент страдают даже пираты: с весны этого года - муз. диски (даже мп3) очень-приочень плохо продаются, потому и появились идеи у групп делать альбомы в интернете и таким образом распространяться.
Согласен, теперь, когда быстрый интернет есть практически у всех, и бесплатно можно найти практически ВСЁ, диски - уже не так актуально. Даже так: проще найти нужную песню в инете, чем рыться в собственной коллекции дисков, даже если ты знаешь, что песня эта у тебя где-то есть.
Тем не менее, я бы поддержал идею автора топика - в конце концов, можно раздать или продать диски на своем концерте тем, кому понравилось, а с учетом того, что это будет сборник, то и другим группам, представленном на нем, будет какая-то польза, хоть и небольшая. А 120-140 доларів - деньги небольшие.
Насчет кастинга: мне кажется, что качественные записи есть только у более-менее опытных групп, так что об уровне претендентов беспокоиться не стоит.
Black Angels
: 1492
«
³ #6 :
26 2008, 18:37:38 »
Ну ладно, Кока. Давай пробовать ))
Я, например, считаю музыку моей рок-группы Black Angels лучшей в стиле ХЭВИ МЕТАЛ.
Вот ссылка на оф. страницу на Майспейс с записями:
http://www.myspace.com/blackangelsukraine
И что дальше??
ELPy
Таркусня обыкновенная
пффф!
: 2107
«
³ #7 :
26 2008, 18:47:52 »
: m0squit0 26 2008, 16:16:21
качественные записи есть только у более-менее опытных групп
а что подразумевается под опытной группой? концертная деятельность? опыт совместной работы в студии?
ведь бывает же такое, что новая группа состоит из людей, у которых у каждого по отдельности есть опыт, но самому составу всего несколько месяцев от роду. Тем не менее, если все музыканты опытные, почему такая группа не может сделать качественную демку?
Даже Тони Йомми есть, чему еще учиться (с)
Или делаешь свое дело хорошо, или - проваливай! (с) Cozy Powell
итм-секция - это шум, подзвученный нотами (с) Rising rhythm section
Protinochi
«
³ #8 :
27 2008, 00:03:39 »
: ELPy 26 2008, 18:47:52
а что подразумевается под опытной группой? концертная деятельность? опыт совместной работы в студии?
ведь бывает же такое, что новая группа состоит из людей, у которых у каждого по отдельности есть опыт, но самому составу всего несколько месяцев от роду. Тем не менее, если все музыканты опытные, почему такая группа не может сделать качественную демку?
ММ...мне кажется если это запись - она не должна зависеть от концертной деятельности, так как знаю группы которые играют по всей стране, а музыка не особо интересна, а бывают наоборот, сидят на базе месяца, а музыка просто великолепна....потому мне кажется колличество выступлений менее приоритетно чем колличество проведенного времени на студии.
Protinochi
«
³ #9 :
27 2008, 00:09:51 »
А 120-140 доларів - деньги небольшие.
согласен...а если поделить на всю группу (в среднем 4 чел.) - то вообще копейки и + ко всему отсеятся те кто не готов чем-то жертвовать, так как считаю что "без труда - никуда не пролезешь", верно?...потому что Асфальт например не очень хотелось бы видеть в одном сборнике с нами...а так "псевдомузыканты" сами обломаются платить бабло:)
Protinochi
«
³ #10 :
27 2008, 00:11:49 »
Сори за спам, но по теме: знаю где подешевле делать тираж и фирменные диски - качество отличаться ни от одной лицензии не будут - есть живые настоящие примеры, ну это я так, типа, "а вдруг надо"
kokacher
Look out!
«
³ #11 :
27 2008, 00:30:03 »
: Protinochi 27 2008, 00:11:49
Сори за спам, но по теме: знаю где подешевле делать тираж и фирменные диски - качество отличаться ни от одной лицензии не будут - есть живые настоящие примеры, ну это я так, типа, "а вдруг надо"
Ну, я би не назвав це спамом
СМисл у тому, щоб зробити справжній диск. З ліцензією, маркою, голограмою і т.п. З підписаними договорами. Щоб комар носа не підточив. Во ізбєжаніє тасазать. "Самопальні" диски не катять.Категорично.
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
kokacher
Look out!
«
³ #12 :
27 2008, 00:30:54 »
: Protinochi 27 2008, 00:09:51
согласен...а если поделить на всю группу (в среднем 4 чел.) - то вообще копейки и + ко всему отсеятся те кто не готов чем-то жертвовать, .... так "псевдомузыканты" сами обломаются платить бабло:)
вірно
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
kokacher
Look out!
«
³ #13 :
27 2008, 00:35:59 »
: Protinochi 26 2008, 09:47:57
ММ...я не согласен! Как это - тот кто считает себя лучшим??....та блин, 90% музыкантов считают себя лучшими, особенно детки-пионеры, думаю все же какой-то отбор-кастинг должен быть полюбому.
У тому то й справа. Вважаєш себе кращим - плати гроші в общак, порівну. В результаті отримуєш на затрачену суму 100 дисків по собівартості. Далі роби з ними, що хочеш - даруй, продавай і т.п.
И второе, насчет распространение, идея продавать - мне кажется глупая.....Думаю лучше вложить те деньги что ты написал и эти диски раздавать - это будет в 100 раз эффективнее. Объясню, с дисками на данный момент страдают даже пираты: с весны этого года - муз. диски (даже мп3) очень-приочень плохо продаются, потому и появились идеи у групп делать альбомы в интернете и таким образом распространяться. А такие конторы как "УкрМьюзик" и "Мун екордс" сейчас переживают дикий кризис.
Стосовно продаж чи непродаж - дивись вище. Можна продавати по-різному. Оптом, вроздріб і т.п. Хочеш - то свої диски роздавай безкоштовно. Діло твоє. Можеш віддати оптом за демпінговими цінами ( у своєму регіоні). Можна порозносити у міські та обласні відділи/управлння культури, потенційним спонсорам і т.п. Лише обов"язкова умова - НЕ ВИКИДАТИ У СМІТНИК
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
kokacher
Look out!
«
³ #14 :
27 2008, 00:39:05 »
Согласен, теперь, когда быстрый интернет есть практически у всех, и бесплатно можно найти практически ВСЁ, диски - уже не так актуально. Даже так: проще найти нужную песню в инете, чем рыться в собственной коллекции дисков,
даже если ты знаешь, что песня эта у тебя где-то есть
.
Це точно....
Тем не менее, я бы поддержал идею автора топика - в конце концов, можно раздать или продать диски на своем концерте тем, кому понравилось,
а с учетом того, что это будет сборник, то и другим группам, представленном на нем, будет какая-то польза
, хоть и небольшая. А 120-140 доларів - деньги небольшие.
Насчет кастинга: мне кажется, что качественные записи есть только у более-менее опытных групп, так что об уровне претендентов беспокоиться не стоит.
Краще щодня робити по одному НЕБОЛЬШОМУ кроку.... аніж 1000 днів нічого не робити і спробувати за 1 день зробити БА-а-а-а-а-а-а-льшой крок.
По чуть-чуть, по чуть-чуть, і так заробляється цироз печінки
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
: [
1
]
2
3
...
14