.
rock.kiev.ua
Беседы на сонных кухнях...
»
Рок - жизнь
»
Общество самораскрутки рок-музыкантов
:
1
1
1
1
:
[]
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [
Узнать больше
]
:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
14
«
»
: Общество самораскрутки рок-музыкантов ( 89207 )
kokacher
Look out!
: 356
Re: Общество самораскрутки рок-музыкантов
«
³ #45 :
30 2008, 02:24:06 »
1. З приводу якості демок.
Я гадаю, що можна мабуть приймати на диск різної якості демки, але згрупувати їх за якістю. Ті, котрі не дуже якісні ( але ж гурт, котрий їх запропонував, все одно сплачує нарівні з усіма кошти на видання диску), помітити на диску, що це "самопальний запис" чи ще як-небудь іншим чином. Головне тут- щоб сам гурт потім не висував претензій до видавця диску, що якість його запису навмисне спотворено з якихось міфічних причин, наприклад, щоб гурт "Коза" прозвучав краще, аніж гурт "Дереза".
Насправді, це є проблема. Але якщо зустрітися віч-на-віч і попередньо погомоніти, і домовитися про відсутність подібних вигаданих претензій, то гадаю, що справа вигорить.
2. Про якість демок взагалі.
Зі свого досвіду знаю, що різні люди по-різному оцінюють якість демок. Наприклад, для мене головне, щоб були "верхи", "низи", прослуховувалася мелодія пісні і слова. Ну там коє-что іще. А є такі спеціалісти, що вони знаходять тисячі недоліків у тих демках, котрі підходять особисто мені. Вони висувають претензії до комбіків, до мікрофонів, до пульта, до звукооператора, до акустики приміщення і ще купа всього.
Я не знаю, що з цим робити. Я особисто виростав на таких записах, котрі робилися через мікрофон з пластинки на бобіну, а потім ще з одної бобіни на іншу на дев"ятій швидкості на магнітофоні МАЯК-201, а потім ще на касету МК-60 на ВЕСНУ-201. І нічого, слухали і підспівували. І пісні ставали шлягерами... І то добре ще, коли з пластинки. А часто з приймача ВЕФ-201 ловили " адіо Люксембург", і робили "перший запис" із приймача...
Тому я вважаю, що може бути такий випадок, коли один гурт каже, що у нас дуже класна демка, а інший гурт каже, що у нас дуже погана демка, а насправді обидві демки робилися на одній і тій же студії.
Потім наприклалд ще отаке було. Якось я купив собі касету пєвца "Паскаля", і слухав її в машині. І дві пісні наприкінці касети дуже відрізнялися і вокалом, і якістю запису. Тобто якість запису цих двох пісень була НАБАГАТО гіршою навіть для мого вуха. Виявилося, що то були дві пісні не ПАскаля, а гурту "Танци мінус", хоча на касеті цього написано не було. Менше з тим, ці пісні крутилися у мене в машині і ще на тисячах касет, і гурт "Танци мінус" таким чином розкрутили.
3. Ще приклад.
У мене друг в Києві займається зведенням фонограм. Якось я до нього зайшов, а він мені каже: ти подивися, як я звів цю пісню, і як вона зведена на диску з магазину. Пісня була Ірини Білик. Що я почув? На тому офіційному диску, котрий з магазину, з маркою і всі діла, звук був такий "плоский", а той звук, що зробив мій друг, був тридешний, він був навколо мене, і я був у ньому. Але хіба це якось позначилося на популярності Ірини Білик? Головне - як ти прозвучиш на концерті.
4. ізний підхід різних гуртів до якості фонограм.
Одні гурти хочуть, щоби їхня демка була дуже-дуже-дуже якісною. Так, ніби вони записуються останній раз в житті. Вони дуже прискіпливо підходять до всієї процедури, навіть враховують фази Місяця, протистояння Марса і критичні дні у солістки.
Інші гурти записуються за 1 годину, включаючи розучування акордів басистом і перерву на пиво.
І невідомо, який з гуртів буде популярнішим, відомішим і успішнішим.
Багато чого залежить не від звуку, а від вдалого тексту, від привабливості мелодії ( якщо вона там взагалі є), від харизми , врешті - від таланту. Ну от розумієте, є Вася Васильцев, а є Володимир Висоцький. І цей факт не залежить від типу комбіка.
Я вам скажу, що Аркадій айкін практично майже не співав, а говорив, а якщо і співав, то погано. І записувався не через круті комбіки. І все одно став популярним. Те ж саме оман Карцев робив, Штепсель і Тарапунька.
Влад Яма теж не співає, а популярний. Навіть Савік Шустер. Ну не співає він рок і не записується.
Письменник ДЖек Лондон та інші... теж не співали...
ТОбто, я хочу сказати, що несправедливість може бути лише одна: що один гурт більш талановитий, а інший -менш. А якість запису НМД відіграє другорядну роль. І коли буде виходити ваш сольний альбом - то там уже можна поборотися за якість, а на збірці, гадаю, потрібно просто прийнятне співвідношення "сигнал/шум"
Нє, я не відмовляю вас робити хороші записи. Якщо ви їх можете зробити "малою кров"ю" - то будь ласка. Але якщо вихід диску буде гальмуватися на рік через те, що один гурт шліфує і шліфує свою демку, в той час, коли інші вже все поздавали, то це є нехарашо.
НМД, задача такого диску - показати, що в УКраїні є такі конкретні гурти, в котрих грають такі круті пацани, у котрих ще є порох в порохівницях, і незабаром вони дадуть жару!!! Чи потрапить ця пісня з такого диску в ротацію на ФМ? Навряд. Але що я вам скажу. Може багато з вас знає, що зведення пісні для диску і зведення пісні для ФМ потрібно робити трохи по-різному. Це мені розказали грамотні люди. Може воно не так? То підкажіть, хто знає.
Тому для ротації на радіо пісню потрібно все-одно перезводити і/або перезаписувати.
Блюз "Сільська любов"
http://www.youtube.com/watch?v=7ZeqY9kbQj0&feature=youtu.be
ок-н-рол про пиво:
http://www.youtube.com/watch?v=3Gq8txPX7EI&feature=relmfu
Protinochi
: 341
«
³ #46 :
30 2008, 02:51:18 »
Не согласен с тем что бы неочень качественный запихивать на диск и помечать как-то - это тупо. Плохого качества запись называется демкой - "демонстрационная запись" - это демонстрация для клубов или организаторов, что бы ознакомились с форматом музыки и все. А делать из такой записи промо - во-первых невыгодно ни самой группе, ни имиджу диска целиком. Если что-то делать - то задавать планку, думаю не только у меня здесь на форуме такие мысли.
Protinochi
«
³ #47 :
30 2008, 03:06:11 »
: kokacher 30 2008, 02:24:06
1. З приводу якості демок.
Чи потрапить ця пісня з такого диску в ротацію на ФМ? Навряд. Але що я вам скажу. Може багато з вас знає, що зведення пісні для диску і зведення пісні для ФМ потрібно робити трохи по-різному. Це мені розказали грамотні люди. Може воно не так? То підкажіть, хто знає.
Тому для ротації на радіо пісню потрібно все-одно перезводити і/або перезаписувати.
Сразу скажу что в ротацию не попадет....ни одна песня из диска, даже если они будут золотые, без предварительной договоренности с муз.редактором - не попадет в эфир.
Насчет сведения: для радио при сведенке вокал поднимается на 2-3Дцб Выше чем на диск и все, больше ничем радиосведенка и дисклвая версия не отличаются.
И еще раз повторюсь: не должно быть на диске плохих записей в плане качества, что значит равные условия для всех??????!!!!!...Получается какой-нибудь Петя играет суперкруто, но записался на магнитофон Маяк и будет звучать рядом с теми кто сводился на суперстудии и тратил сотни долларов и т.д.?
Это тупо.... что бы звучать хорошо нужно трудиться - уже это говорилось Выше, а портить имидж диска только из-за качества - получится курятник в сарае:( и слушателю будь уверен пофигу куры эти золотые яички несут или нет, если само качество записи полное "г".
Ограничить участников сроками сдачи песен и все. Кто не успел - тот не ест. Поверь по-настоящему желающие вырваться найдут и возможность и время и деньги для записи хотя бы одной песни, если нет - то и участвовать им тогда просто нет смысла.
kokacher
Look out!
«
³ #48 :
30 2008, 04:17:56 »
Хто ще якої думки?
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
Panic
: 282
«
³ #49 :
30 2008, 10:13:30 »
Не вмешиваясь в дискуссию, отмечу, что при издании подобного сборника, могут возникнуть проблемы при желании выдавать сольный альбом исполнителем, т.к. лейблам не захочется издавать то, что уже где-то было. Т.е. песня со сборника может и не попасть в собственный альбом. Ну, то такое.. каждому решать самому.
А насчет качества, то демку тоже можно сделать качественно, но это будет только демка.
Schecter Blackjack ATX C-8 Limited Edition Model -> BOSS TU-3 -> MXR Smart Gate -> Bogner Uberschall Pedal -> MXR Flanger -> MXR Carbon Copy -> Strymon El Capistan -> Strymon blueSky -> Orange TH100
kokacher
Look out!
«
³ #50 :
30 2008, 11:47:20 »
: Panic 30 2008, 10:13:30
Не вмешиваясь в дискуссию, отмечу, что при издании подобного сборника, могут возникнуть проблемы при желании выдавать сольный альбом исполнителем, т.к. лейблам не захочется издавать то, что уже где-то было. Т.е. песня со сборника может и не попасть в собственный альбом. Ну, то такое.. каждому решать самому.
А насчет качества, то демку тоже можно сделать качественно, но это будет только демка.
У тому-то й справа, що на збірку повинні входити максимум дві композиції від однієї групи. Пізніше на сольний диск вони можуть бути перезаписані, якщо їхня якість не відповідатиме вимогам лейблу. Причому записані у новому, інакшому аранжуванні. Це вже фактично буде "інша" композиція, тіпа "ремікс".
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
Дмитрий
: 439
«
³ #51 :
30 2008, 13:38:32 »
Блин,вот читаешь все это и складывается впечатление,что половина музыкантов сидит с магнитофонами маяк и одной,максимум двумя МК-60,на которые по бедности пишут десятки дублей,затирая пленку. ебята,у вас есть компьютеры и ведь не 386 и даже не 486?Купите себе минимальный аппарат,микрофон,нормальную звуковую карту и пишитесь.Уши есть,голова есть?Вперед изучать звукорежиссуру,так-как это надо вам в любом случае,независимо от количества ваших денег.Вы думаете многие наши "студии"сделают это лучше вас?И не надо мне говорить,мол"компьютер,цифра".Вы что собираетесь идти на аналоговые студии с кучей аппаратного железа,дорогими конденсаторными микрофонами за пару штук??
Я уже много переслушал разных групп и часто слышал варианты домашних записей на порядок выше "студийных".
Rock-Ua.Com
ó
«
³ #52 :
30 2008, 15:01:54 »
бачу тема наболіла! можу запропонувати інформаційну підтримку з боку порталу Rock-Ua.Com усім вашим починанням!!!
videoj
: 187
«
³ #53 :
30 2008, 15:16:19 »
Пока здесь суть да дело, желающие могут подать заявки на сборник "101".
http://www.art101.com.ua/news/fresh/101_pesnya_rel
1-й выпуск планируется издать до Нового года. Месяц на сбор, пару недель на оформление всей необходимой кучи бумаг, и пару дней на изготовление тиража.
Продюсерский центр "101"
www.art101.com.ua
Protinochi
«
³ #54 :
30 2008, 18:54:19 »
: Дмитрий 30 2008, 13:38:32
Блин,вот читаешь все это и складывается впечатление,что половина музыкантов сидит с магнитофонами маяк и одной,максимум двумя МК-60,на которые по бедности пишут десятки дублей,затирая пленку. ебята,у вас есть компьютеры и ведь не 386 и даже не 486?Купите себе минимальный аппарат,микрофон,нормальную звуковую карту и пишитесь.Уши есть,голова есть?Вперед изучать звукорежиссуру,так-как это надо вам в любом случае,независимо от количества ваших денег.Вы думаете многие наши "студии"сделают это лучше вас?И не надо мне говорить,мол"компьютер,цифра".Вы что собираетесь идти на аналоговые студии с кучей аппаратного железа,дорогими конденсаторными микрофонами за пару штук??
Я уже много переслушал разных групп и часто слышал варианты домашних записей на порядок выше "студийных".
Это шутка что ли???...звукорежиссура - это исскуство не легче играния на любом инструменте, учатся годами.....нахрена музыканту быть звукачем??...разве что хобби, но и то при том что это будет хобби этот человек будет хорошим либо звукачем, либо музыкантом. Насчет компов - мы пишемся на студии, где аппарат стоит около 200тыс. у.е. - думаешь у народа водятся такие деньги что бы сделать хорошую запись???....про Маяк я писал очень грубый пример, но что бы поточнее: если издавать даже один сингл и пускать его в публику, думаю нужно делать это максимально качественно и не дома!!!!.....ведь диск не должен же быть типа "шарашкина контора", верно?...или я что-то в этой теме не так понял?
kokacher
Look out!
«
³ #55 :
30 2008, 20:36:56 »
: Protinochi 30 2008, 18:54:19
Это шутка что ли???...звукорежиссура - это исскуство не легче играния на любом инструменте, учатся годами.....нахрена музыканту быть звукачем??...разве что хобби, но и то при том что это будет хобби этот человек будет хорошим либо звукачем, либо музыкантом. Насчет компов - мы пишемся на студии, где аппарат стоит около 200тыс. у.е. - думаешь у народа водятся такие деньги что бы сделать хорошую запись???....про Маяк я писал очень грубый пример, но что бы поточнее: если издавать даже один сингл и пускать его в публику, думаю нужно делать это максимально качественно и не дома!!!!.....ведь диск не должен же быть типа "шарашкина контора", верно?...или я что-то в этой теме не так понял?
Коли звукорежисура ставиться на 1-ше місце, то це все одно, що запрягати віз попереду коня. Задача звукорежисера - дати музикантам демку чимпоскоріше; а після того звукорежисер може хоч все своє життя удосконалювати цю фонограму і показувати її іншим звукорежисерам, і нахвалятися, який він класний звукорежисер і яка у нього дорога апаратура.
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
ranok
: 651
«
³ #56 :
30 2008, 20:47:07 »
: kokacher 30 2008, 04:17:56
Хто ще якої думки?
На одній з панк-збірок поміж інших були Експлойтед та Секс Пістолс. і ощютімо виділялися серед інших виконавців на збірці. як якістю записів, так і піснями - зрозуміло в який бік). Та для любителів панк-року саме вони були прикрасою цієї збірки, всі інші виконавці йшли "в нагрузку").
Чому не скористатися можливістю та не зробити якісний запис.
А якщо немає, то можна й без нього.)
В метро має право їздити кожен, хто купив 50 коп. жетон та кинув його до автомату. В кедах він, чи в туфлях за купу баксів.
kokacher
Look out!
«
³ #57 :
30 2008, 20:54:34 »
: ranok 30 2008, 20:47:07
На одній з панк-збірок поміж інших були Експлойтед та Секс Пістолс. і ощютімо виділялися серед інших виконавців на збірці. як якістю записів, так і піснями - зрозуміло в який бік). Та для любителів панк-року саме вони були прикрасою цієї збірки, всі інші виконавці йшли "в нагрузку").
Чому не скористатися можливістю та не зробити якісний запис.
А якщо немає, то можна й без нього.)
В метро має право їздити кожен, хто купив 50 коп. жетон та кинув його до автомату. В кедах він, чи в туфлях за купу баксів.
+10! У кого є можливість зробити дуже якісну фонограму - це його право. Він також буде виділятися в кращу сторону на фоні тих, кому ще не пощастило. Але я, наприклад, коли отримую демку на прослуховувння, то не звертаю особливої уваги на технічну якість звуку; для мене основне - текст, мелодія, драйв, харизма, подача, тембр голосу, зіграність музикантів.
Якось я організовував фестиваль, надійшла демка від гурту "Коррідор". Дуже поганючої якості - хлопці писали мабуть на встроєний мікрофон ноутбука
Але драйв був шалений. Ні за яких умов я не поставлю якісний запис Олександра Пономарьова поперед неякісного запису гурту "Коррідор". На жаль, тоді я їх не зміг запросити, бо вирішили запрошувати дуже обмежену кількість гуртів. Але - їм ріспект.
Блюз "Сільська любов"
ок-н-рол про пиво:
Protinochi
«
³ #58 :
30 2008, 21:06:39 »
ММ...первое: все примеры которые Вы приводите насчет качества - это группы от 20тых до 90тых годов. Сами говорите что ненужно отставать от других, а сейчас все же 2008ой год на дворе.
Второе: ребята, шоу-бизнес это недешевое удовольствие!!...нужно хоть как-то напрягаться...е-мае....или кто-то чуток талант и решил что станет звездой???...это не возможно без нормального качества подачи. Мы (музыканты или те кто очень приближен к музыке) можем слушать и плохого качества записи - мы понимаем о чем идет речь, но ответьте: мы только музыкантам будем давать слушать нашу музыку??....а кто подумает об обычных людях? Или нам это неинтересно??Нельзя быть эгоистом, из-за того что жалко несколько тяжело заработанных сотен баксов....так можно тогда вообще не предлагать ничего и никому и сидеть дома, тогда не придется говорить и плакаться: "у меня нет денег на запись" или подобной чушью заморачиваться.
И третьре: Кокачер - ты говоришь про режиссеров, которые быстрее пытаются избавиться от записи и т.д....послушай нашу запись - достаточно хорошее качество для альбома!!!.....каждая песня с живыми барабанами обходится в 300у.е. - думаю это не такая уж недостижимая сумма для того что бы предоставить слушателю возможность наслаждаться музыкой, а не пытаться услышать что ему "парят".
Подумай для чего это нужно: для отчета, что мы это сделали, или все же для того что бы народ наслаждался тем что ты ему предоставишь?
Black Angels
: 1492
«
³ #59 :
30 2008, 21:21:46 »
: videoj 30 2008, 15:16:19
Пока здесь суть да дело, желающие могут подать заявки на сборник "101".
http://www.art101.com.ua/news/fresh/101_pesnya_rel
1-й выпуск планируется издать до Нового года. Месяц на сбор, пару недель на оформление всей необходимой кучи бумаг, и пару дней на изготовление тиража.
Хай Витя !!
Спасибо за инфу...
А знаешь, у нас есть вот это (Промо-видео; Пресс-релиз; Фото)...
Мне просто интересно, подходит ли наш медляк Woman's Fate под формат этого сборника....
Аудио этого медляка можно в риэл-тайме услышать здесь:
http://www.myspace.com/blackangelsukraine
Если эта песня Вам подходит, то мы готовы рассмотреть этот вариант...
Ответ плиз в личку или на мыло, заранее Thanx.
:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
14
«