+  rock.kiev.ua
|-+  Беседы на сонных кухнях...» Сайгон» Проблеми з зоровою пам'ятью
:
:
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [ Узнать больше ]
: [1] 2   

: Проблеми з зоровою пам'ятью  ( 12868 )
VLD
ó
« : 25 2008, 01:21:30 »

Привіт. Є така проблема: у самого близорукість і кілька років ходив без окулярів/лінз. Боюсь , що за цей час моя здатність розпізнавати  риси людського обличчя сильно притупилася. Впритул не впізнаю знайомих людей. Буває й таке, що ніби й бачу знайоме обличчя - підходжу привітатися , а виявляється що то не та людина ,що знову обізнався. Треба якось тренувати зорову пам'ять, та як? Може хтонебудь знає якісь конкретні метод? Дуже потрібна порада.
0men_black
fender forever

: 2017

« ³ #1 : 30 2008, 18:08:47 »

В мене точнео такий прікол. Тільки із зором в мене все гаразд  (невелика далекозорість)..... Добре запам*ятовую цифри, та жахливо запам*ятовую обличча та імена..... Дуже часто знайомі ображаються.... та все це можна зрозуміти і пережити... непарься))).

Крылья есть у всех, у каждого свой путь на верх.
Есть у каждого своя дорога в никуда....

VLD
ó
« ³ #2 : 01 2008, 23:39:33 »

Я тут подумав , що коли почав грати на піаніно , то із загального потоку музики що я чую почали виділятися окремі ноти, акорди, інструменти. Думаю якщо навчусь писати бодай найпримітивніші портрети , то теж зможу  розкладати зображення на складові частини , а отже й запам'ятовувати його
VLD
ó
« ³ #3 : 01 2008, 23:42:44 »

Питання до художників та людей що просто добре малюють: з чого почати , якщо для мене навіть пряму лінію намалювати - це проблема?
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

: 2942

« ³ #4 : 02 2008, 00:06:10 »

smiley
« : 14 2008, 23:10:26 smex03 »

Hamer->Wah-Wah VOX V847->Fuzz Face->Tube Screamer->Tremolo "Tremulus Lune"->Rebote Delay 2.5-> Ерасов Bulldozer-> каб Bugera 4Х12"
Мой блог: www.smex03.blogspot.com
Віка
ó
« ³ #5 : 09 2008, 17:02:01 »

Добре активізують пам'ять чашка чаю або кави. Але курці, що думають, начебто того ж ефекту можна досягти за допомогою сигарети, приймають бажане за дійсне. Насправді, як показують експерименти, один день паління приблизно на 5 % знижує про¬дуктивність запам'ятовування. Тютюн погіршує кровопостачан¬ня мозку, і в результаті в більшості курців пам'ять слабшає.
Віка
ó
« ³ #6 : 09 2008, 17:03:26 »

Щоб запам'ятати обличчя, уважно розгляньте його, виявляючи характерні риси. Подумки повторіть кілька разів ім'я і по батькові людини. Пов'яжіть з ними зоровий образ. smiley smiley smiley
VLD
ó
« ³ #7 : 09 2008, 17:43:44 »

Щоб запам'ятати обличчя, уважно розгляньте його, виявляючи характерні риси. Подумки повторіть кілька разів ім'я і по батькові людини. Пов'яжіть з ними зоровий образ. smiley smiley smiley
Я це вже пробував - не допомогло. Втім, дякую за відгук.
VLD
ó
« ³ #8 : 09 2008, 17:46:14 »

Коли уважно намагаюся роздивитися деталі обличчя якоїсь людини , то часто чую фрази накштаут "чого витріщився"
0men_black
fender forever

: 2017

« ³ #9 : 10 2008, 00:33:29 »

блін.... це що така вже велика проблема?

Крылья есть у всех, у каждого свой путь на верх.
Есть у каждого своя дорога в никуда....

ranok

: 651

« ³ #10 : 10 2008, 00:55:49 »

Коли уважно намагаюся роздивитися деталі обличчя якоїсь людини , то часто чую фрази накштаут "чого витріщився"
при цьому розумію, шо ще нормально "отдєлався" )
Перфекто

: 532

« ³ #11 : 10 2008, 15:26:56 »

есть такая штука может обращали внимание перфорационные очки(вместо стёкол пластик со специальной перфорацией), правда их нужно покупать только в оптике, такие очки тренируют глаза, в других случаях даже восстанавливают зрение, и пользоваться ими нужно проконсультировавшись с врачом - ну то есть не тупо одеть и ходить.

я бы вышел вон
да только там страшней чем здесь
VLD
ó
« ³ #12 : 10 2008, 22:33:04 »

Дякуй, в свій час і таким цікавився. Офтаоьмолог пояснила мені, що це лише для тимчасового розслаблення зору. Наприклад, для людей, які постійно процюють за компом в текстовому редакторі. Слухи про їхні лікувальні властивості - маркетинговий трюк.

Ось ссилка на статтю по цій темі_http://www.opticon.ru/articles/detail.php?ID=914
Віка
ó
« ³ #13 : 12 2008, 16:41:05 »

Складай кубик  убика. Він розвиває уяву, що безпосередньо впливає на запам’ятовування.
VLD
ó
« ³ #14 : 12 2008, 20:30:04 »

Складай кубик  убика. Він розвиває уяву, що безпосередньо впливає на запам’ятовування.
Не получиться. Я його навчився складати по алгоритму ще 4 роки тому.
: [1] 2   

: