+  rock.kiev.ua
|-+  РОК.мастерская» Гитарный отдел» Мелкий ремонт гитары
:
:
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [ Узнать больше ]
: [1]   

: Мелкий ремонт гитары  ( 8977 )
Arucard

: 319

« : 06 ѳ 2009, 20:05:33 »

выпадают пара шурупов, и возникли следующие вопросы:
я правильно поступлю, если залью дырки эпоксидкой или эпоксидкой с древесной стружкой?
где достать эпоксидку? я видел в эпицентре/новой линии эпоксидку от момента, это она?
VLD
ó
« ³ #1 : 06 ѳ 2009, 21:02:04 »

Дивлячись яких шурупів. Якщо дрібних то і ПВА можна. Якщо бріджевих  чи шурупів, на яких держиться струнотримач, то тут вже потрібен особливий підхів. У мене був випадок коли упала гітара і ударилась кілком об підлогу - повиривало шурупи. Так я отвори залив ПВА, а коли воно "задеревеніло" закрутив в нього шурупи.Тримається.
Arucard

« ³ #2 : 06 ѳ 2009, 21:19:26 »

пара шурупів на пікгарді і один шуруп із стреплоком (він просто випав коли я відчіпляв ремінь, а коли ставив стреплоки звідти висипалась якась сіра фігня)
VLD
ó
« ³ #3 : 06 ѳ 2009, 22:44:13 »

На пікгарді залити клеєм дірки і все буде добре. Зі стреплоком точно така ж процедура, тільки попередньо зачистити отвір від залишків тої "сірої фігні", щоб клей безпосередньо вступав в контакт з деревом. Виждати десь з півдня, доки він  не засохне і закрутитии шуруп. Щоб клей потрапив на саме дно отвору краще заливати його через шприць з голкою

Як клей реджу використовувати старий провірений ПВА. Він коли засихає буквально дерев"яніє і потім не кришиться. Головне дати йому добре просохнути
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

: 2942

« ³ #4 : 07 ѳ 2009, 19:47:32 »

выпадают пара шурупов, и возникли следующие вопросы:
я правильно поступлю, если залью дырки эпоксидкой или эпоксидкой с древесной стружкой?
где достать эпоксидку? я видел в эпицентре/новой линии эпоксидку от момента, это она?

Для склеювання древесини (особливо в гітарах) а також для заклеювання отворів "намертво" від шурупів підійде:

1. ПВА (тільки той клей який стає твердим як камінь після просихання а не той що після висихання продавлюється легко ногтем) Зараз в основному продають ПВА дуже поганої якості тому більшісь із них не придатні для цього.
Плюси- при хорошій якості дуже добре придатний для деревини
Мінуса- при заклеюванні великих отворів-тріщин де потрібно багато клею- за один заход неможливо заклеїти- потрібно декілька раз повторити операцію інакше ніяк, довго застиває.

2. Епоксидка (з двох- трьох компонентів) Смола- отверджувач- наповнювач(пропорції написані на флаконах як правило) 100% ефект- при затвердінні стає як камінь.
Плюси- стає як камінюка, відтирається ацетоном(коли клей ще не висох)- або розчинником 647 і іншими близькими до цього.
Мінуса- дуже швидко затвердіває.

3. Столярний клей. Ідеальний клей для древисини. При засиханні стає теж як камінюка. Використовується багатьма майстрами по гітаробудуванню. Єдине "але" дуже багато з ним мороки так як готувати його потрібно на водяній бані.

4. Клей "секунда" Так-так- саме той що ви подумали- мініатюрний тюбик китайського виробництва( в ларьках коштує 1.50коп-2 грн) Саме він дуже добре може допомогти при заклеюванні малих тріщин-отворів-відколів  в гітарі і тощо. Як би там не було- але в деяких випадках він просто незамінний.
Плюси- При висиханні дуже хороший на міцність- дуже рідкий (як спирт) тому проникає глибоко в пори матеріалу.
Мінуса- дуже легко можна склеїти собі пальці ;D а також при великій кількості- після висихання зістається білий слід який нічим не відмиєш і невідчистиш(ото така зараза китайська) ;D

5.Клей "Глобус"(універсальний). Шкода але зараз його знайти неможливо так як виготовляли його ще раніше при сов. часі (для оборонки) При проклеюванні деталей-деревини- і т.д. зістається деякий час рідкий (до висихання) але якщо потрібно щоб швидко затверднув треба було всього навсього подути разів 5-ть 6-ть і він застивав в камінюку майже на очах. Дуже хороший клей. smiley

p/s Якщо хочете застосувати Епоксидку(выд моменту) то обов"язково прочитайте на флаконі про її властивості- стає вона твердою чи все ж таки зістається еластичною. Чому кажу про це- бо наприклад сам клей "Момент"- після висихання- еластичний.
« : 07 ѳ 2009, 20:05:01 smex03 »

Hamer->Wah-Wah VOX V847->Fuzz Face->Tube Screamer->Tremolo "Tremulus Lune"->Rebote Delay 2.5-> Ерасов Bulldozer-> каб Bugera 4Х12"
Мой блог: www.smex03.blogspot.com
Arucard

« ³ #5 : 08 ѳ 2009, 12:20:00 »

перевіреного пва не було, взяв який був. написано "клей для деревини", написано що придатний для з"єднання встик xD не епоксидка, та сподіваюсь що щось вийде.
доречі, щодо епоксидки. зустрічав лише від "момент"у, як вона?

і ще згадав про китайскьий суперклей. гарна альтернатива - момент гель. застигає дещо довше, і таки є різниця між синім і червоним (один з них для гнучких з"єднань, інший для твердих. різниця є, перевірено). я в зв"язку із захопленням стрільбою з лука собаку з"їв на цих клеях xD
« : 08 ѳ 2009, 12:23:50 Arucard »
Arucard

« ³ #6 : 13 ѳ 2009, 01:39:14 »

с шурупами пикгарда пва справился. с пуговицей для ремня два раза вышел ком, вместо блина=) переделываю в третий раз, заливая клей тонкими слоями=)
0men_black
fender forever

: 2017

« ³ #7 : 23 2009, 10:28:36 »

я проблему с пуговицей решил просто. в дырку от шурупа напихал спичек, залил суперклеем и закрутил быстренько шоруп с пуговицей. Теперь ее от туда зубами не вырвешь.

Крылья есть у всех, у каждого свой путь на верх.
Есть у каждого своя дорога в никуда....

Magic Johnson

: 1568

« ³ #8 : 23 2009, 12:39:30 »

я проблему с пуговицей решил просто. в дырку от шурупа напихал спичек, залил суперклеем и закрутил быстренько шоруп с пуговицей. Теперь ее от туда зубами не вырвешь.

Правильно, я тоже так сделал, пару спичек, ПВА и держится намертво. smiley

Christ I’m a sidewinder I’m a California King (c) RHCP
kavandos
ó
« ³ #9 : 03 2009, 12:21:39 »

Нашел себе гитару, только вот задача приклеить заднюю фанеру, она отошла наполовину со стороны грифа. Подскажите каким лучше клеем и как вообще лучше приклеить. Начну свою учёбу с ремонта гитары:)
Спасибо заранее за совет!
Juzi

: 1511

« ³ #10 : 03 2009, 12:59:36 »

Мне недавно чинили контрабас,так вот,для этих целей мастер использовал животный клей(костный или рыбий),на аккустические свойства инструмента в плохую сторону это не повлияло(у меня он упал и сломался гриф в месте крепления к деке).Купить его можно на Куреневском рынке(если в Киеве),где торгуют всякой кожей,сапожными делами итд.Он сухой,как правильно его разводить(варить или хз)я не знаю,но заклеили мне четко.

Слово "ска" похоже на [слово из трех букв]-в нём такое же колличество букв.
С.Шнуров
Dao
★★★★★

: 230

« ³ #11 : 03 2009, 13:26:11 »

Мне недавно чинили контрабас,так вот,для этих целей мастер использовал животный клей(костный или рыбий) Он сухой,как правильно его разводить(варить или хз)я не знаю,но заклеили мне четко.
рецепт ,как правило,такой - сначала заливают водой и ставят на ночь(чтобы раскисло).потом делают водяную баню и варят часа три  - четыре,постоянно доливая воды,чтоб не сгорело(вода все равно потом выкипит) пока все не превратится в одну масу..Этот клей хороше проводит звук,но у него есть один минус..со временем он трескает..правда это еще зависит от климатического воздействия,например - не нужно держать инструмент в слишком сухом помещении,возле батарей,и тд...

Life is beautiful, mother fuckers!
VLD
ó
« ³ #12 : 03 2009, 18:33:03 »

Нашел себе гитару, только вот задача приклеить заднюю фанеру, она отошла наполовину со стороны грифа. Подскажите каким лучше клеем и как вообще лучше приклеить. Начну свою учёбу с ремонта гитары:)
Спасибо заранее за совет!

А чи варто її взагалі ремонтувати?  аджу почати вчитися на більш-менш нармальному інструменті, бо хрипляще весло може назажди відбити інтерес до гри.
: [1]   

: