.
rock.kiev.ua
Беседы на сонных кухнях...
»
Рок - жизнь
»
Играть - только за идею?
:
1
1
1
1
:
[]
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [
Узнать больше
]
:
1
[
2
]
3
4
5
«
»
: Играть - только за идею? ( 40413 )
Жовтень
: 220
Re: Играть - только за идею?
«
³ #15 :
31 2007, 17:05:49 »
Для Кирка
Можна для прикладу взяти " емонт води". Люди зробили бізнес - життям, а музику - хобі. Те ж саме пропонуєш ти. Я також можу заробляти великі гроші не музикою. Але мені не цікаво займатися будь-якою діяльністю, окрім музики. Тому я хотів би заробляти музикою і займатися лише нею, а решту часу подорожувати, читати, спілкуватися - коротше, спостерігати за світом, будучи людиною, що належить лише собі настільки, наскільки це можливо для музиканта.
Якщо тобі подобається твоя робота, вона матеріально тебе забезпечує, дає часу на музику стільки, скільки тобі необхідно - без проблем, працюй менеджером і займайся музикою. Але ти ніколи не станеш ні великим менеджером, ні великим музикантом (якщо знаєш приклади протилежного в історії, наведи, будь ласка).
Kirk (the Seeker)
Ветеран Рока
Модератор
: 2958
«
³ #16 :
31 2007, 17:08:58 »
Коротко и ясно - Брайан Мей
Дальше, смотри, раньше сколько музыкантов занималось разгрузкой вагонов? А для чего? Чтоб себя обеспечить, в начале, а потом много работали после, по ночам пиша и репетируя? аботая тем же менеджером, я по ночам работаю и репетирую. Чтоб стать как ты говоришь "проффесиональным" музыкантом... И опять, а зачем ты вообще занимаешься музыкой, чтоб зарабатывать? И все? И после этого ты считаешь, что ты достоин быть музыкантом?
«
: 31 2007, 17:13:01 Kirk (the Seeker)
»
Время идет, а мы остаемся...
Атец - Крутой!!! (с) Full Throttle
Жовтень
«
³ #17 :
31 2007, 17:12:58 »
Брайан Мей в роки Квін займався музикою. І саме у Квін він заробляв на життя. Все інше для нього було лише хобі.
Kirk (the Seeker)
Ветеран Рока
Модератор
«
³ #18 :
31 2007, 17:14:20 »
: Жовтень 31 2007, 17:12:58
Брайан Мей в роки Квін займався музикою. І саме у Квін він заробляв на життя. Все інше для нього було лише хобі.
Перечитай пост выше я там добавил. Ага, особенно преподавание, магистрат, написание прог для ЕМА, рассмотрение физической теории звезд...
Жовтень
«
³ #19 :
31 2007, 17:21:48 »
Я читав книги про ці групи. А тепер назви мені хоча б одного учасника із названих тобою трьох колективів, який під час існування свого колективу працював. Квін кілька років бігали по лейблах, щоб їх видали, а їх посилали нах..й. Бабки? Про розкіш, яку собі дозволяли учасники цих колективів промовчу, як і про квитки на їх концерти. Вони ж могли давати все життя безкоштовні концерти, правда?
За час твого проживання в Києві скільки ти дав концертів за межами Києва?
Кірк, ти не вловлюєш суті дискусії. Музикант ПОВИНЕН працювати, щоб займатися музикою, але він це може робити лише до того часу, коли не ПОЧНЕ заробляти музикою. Музиканти розвантажували вагони, щоб жити і займатися музикою. Але вони НЕ ХОТІЛИ ОЗВАНТАЖУВАТИ ВАГОНИ, вони хотіли займатися музикою.
Я не ставлю гроші як ціль існування. Гроші - це засіб існування. Ціль існування - любов, вапсчє. І музика (ІМХО). Саме тому ми грали, наприклад, на оупен-ейр.
Зрозумій, якби учасники нашого колективу не сиділи цілий день на роботі, не приходили додому зайо..ані, а з 00.00 до 23.59 займалися ЛИШЕ музикою, ми б написали ахує..і твори. Але це я можу зробити, лише маючи засоби для фізичного існування.
Загалом, предмет дискусії ввважаю смішним та ірраціональним. Лед Зепелін, Дорз, Квін та інші творили велику музику і отримували за неї ВЕЛИКІ гроші. А ти тепер спробуй закинь Моррісону: якого х..я ти не працював грузчиком, а брав такі великі гроші за свої концерти? Не закинеш, бо Моррісон R.I.P
Жовтень
«
³ #20 :
31 2007, 17:25:49 »
"Перечитай пост выше я там добавил. Ага, особенно преподавание, магистрат, написание прог для ЕМА, рассмотрение физической теории звезд...".
Ти хочеш сказати, що працюючи викладачем, Мей заробив більше, ніж у Квін? :D
Докторську по теорії зірок Мей почав писати здається у 1979 році, а закінчив точно лише у 2007 році. Це все було його хобі, а професія Мея - музикант. Він високий професіонал у своїй професії, його в цій якості знає весь світ. А професіонали коштують дорого.
Якщо назвеш мені хоча б одну опубліковану наукову працю Мея більше ніж на 100 стор. - ставлю пиво
snakebite
Страшний журналюга
: 43
«
³ #21 :
31 2007, 17:29:08 »
та я на клубы не ориентируюсь, я привёл простой пример, потому что большинство групп играет по клубам - типа хотел сделать доступный пример. На клубы не стоит ориентироваться, к твоему сведению, в Киеве сейчас почти негде играть - почти все клубы поменяли формат и остаётся только одно - арендуешь клуб и дальше по схеме - вход твой, бар - их. Я работаю за идею, но из своего кармана выкладывать 200-500 баксов за аренду я не могу (причём безвозвратно) - я поставлю цену на вход, как минимум отобью аренду... а еще хотелось бы хотя бы пива попить не в минус себе... Кирк, Жовтень, классно написал про деньги - мне, например, нужны деньги чтобы жить!
Сделаю лирическое отступление: В своё время я где-то 2-3 года работал активно в одной конторе - концертном/продюсерском агентстве. Я там занимался прослушиванием групп и их отбором на различные корпоративы, оупен-эйры и фесты. И знаете - мне было в кайф сидеть по 6-8 часов и слушать музыку - общаться с музыкальной тусовкой, ходить на концерты слушать группы - супер! Я был заражен идеей продвижения наших музыкантов всюду - я работал за идею, но мне еще за это платили денюжку - и я думал: "Круто, занимаешься любимым делом - и платят". Я тогда бы работал и бесплатно, но, конечно, не так бы яро отдавался этому делу, но все же... благодаря тому, что платили хорошо, я полностью отдавался работе и плодотворно проводил время. Затем агенство немного сменило формат и я ушел оттуда, поработал на радио, в сми, потом перелез в рекламу... но все это не то... Сейчас я радуюсь, когда я бухаю с музыкантами, когда хожу на концерты, когда друзья зовут меня помочь им организовать какой-то концерт - от этого я получаю кайф, а от сидения в офисе, маяния херней - не очень... вон сегодня получил массу удовольствия, когда мне позвонил наш вокалист и сказал, что мастеринг новой песни сегодня утром закончили - он мне её прислал и я получил массу удовольствия прослушивая её на все моменты записи и сведения, как раньше в агентстве...
вот такая вот грустная история
может у кого-то есть вакансия в концертном агентстве?
ИМХО:Vitorius и Жовтень - жму вам руку, с таким подходом, если вам повезёт в музыкальной жизни у вас, как минимум, не будут деньги идти в минус из-за концертов и пиво, а потом водку вы будет пить за свой гонорар (даже если на большее не хватит - хоть на эти прелести рок-н-рольной жизни хватит). Честно говоря, вы высказали то, чему я просто не смог найти слов
(ибо столько моментов можно представить, что аж каша в голове).
а вообще конечно каждому своё...
Кірк, ти не вловлюєш суті дискусії. Музикант ПОВИНЕН працювати, щоб займатися музикою, але він це може робити лише до того часу, коли не ПОЧНЕ заробляти музикою. Музиканти розвантажували вагони, щоб жити і займатися музикою. Але вони НЕ ХОТІЛИ ОЗВАНТАЖУВАТИ ВАГОНИ, вони хотіли займатися музикою.
Я не ставлю гроші як ціль існування. Гроші - це засіб існування. Ціль існування - любов, вапсчє. І музика (ІМХО). Саме тому ми грали, наприклад, на оупен-ейр.
Зрозумій, якби учасники нашого колективу не сиділи цілий день на роботі, не приходили додому зайо..ані, а з 00.00 до 23.59 займалися ЛИШЕ музикою, ми б написали ахує..і твори. Але це я можу зробити, лише маючи засоби для фізичного існування.
+1
Пиво- то є ще один доказ, що Господь нас любить і хоче, аби у нас було щастя! (с) Бенжамін Франклін
Жовтень
«
³ #22 :
31 2007, 17:29:54 »
Продовжимо дискусію завтра, патаму шо я йду са свайєї работи гуляти. Ура. 18.00. Музика завьот.
Тєма пасвящаєцца фсєм музикантам с 18.00 до 08.00.
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор
: 2942
«
³ #23 :
31 2007, 17:51:45 »
Прочитал все вышесказанное, мои соображения по этому поводу:
snakebite- Непонял немного, а причем здесь идея? ??? мы играем ради музыки а не идеи. Политика здесь совсем не причем.
Vitorius- очень сам неплохо знаком с многими фактами о группе "DOORS". Цитирую с книги-
(" Манзарек услышав одну из песен, написанных Джимом, он сказал, что никогда не слышал ничего лучше , и немедленно предложил ему "создать рок-группу и заработать милионн долларов")
Ты думаеш Джимм был заинтересован в зарабатывании денег музыкой? А концерты в барах? А издевательство Джимма над публикой на одном из концертов, когда он понял что его песни никто не понимает духовно, а сорванный концерт у 1969 году? А то как он не щадил себя и заливал алкоголем и наркотой что бы зделать "исследования пределов реальности"? Кому кому а Джимму были побарабану деньги.
Жовтень- я тоже работаю на работе которая меня отнюдь совсем не интересует и противна. Ну и что с того? Не стоит падать духом из за таких мелочей. А музыкой все равно можна заниматься.
Kirk- +1
У моего другана на работе в кабинете стоит гитар. Когда есть время лабает прямо там. Потом забирает весло домой, и продолжает учиться дома.
«
: 31 2007, 18:02:08 smex03
»
Hamer->Wah-Wah VOX V847->Fuzz Face->Tube Screamer->Tremolo "Tremulus Lune"->Rebote Delay 2.5-> Ерасов Bulldozer-> каб Bugera 4Х12"
Мой блог:
www.smex03.blogspot.com
Vitorius
: 345
«
³ #24 :
01 2007, 08:40:34 »
Ты думаеш Джимм был заинтересован в зарабатывании денег музыкой?
Так, тому що це можливіть отримати і наркотики і тьолок тощо...
А поведінка виконавця у клюбах - це окрема тема...
То snakebite
Ми пройшли декільками складами крізь "дитячий альтруізм", "музику заради музики" тощо і із власного досвіду скажу, що яку мотивацію/цілі музичний колектив ставить - те й і отримує...
Ідеалісти грають у трубі на майдані, або для друзів на кухні...
Приклад із життя:
Щоб робити ту музику, яку потребує душа і сплачувати за квартиру, мій вчитель викладав у муз-школі, робив сессіонщиком у студіях, грав у акомпонуючому складі Таї Повалій, грав кавери на халтурах у клюбах...
делать, что нужно и будь, что будет!
Жовтень
«
³ #25 :
01 2007, 09:06:53 »
До Смеха:
"snakebite- Непонял немного, а причем здесь идея? Непонимающий мы играем ради музыки а не идеи. Политика здесь совсем не причем".
Музика - це також результат ідеї. І якщо ви граєте заради музики як купи акордів, то де тоді сенс такої гри ? Ви, швидше, граєте заради ідеї музики. В основі будь-яких речей чи явищ лежать ідеї.
"я тоже работаю на работе которая меня отнюдь совсем не интересует и противна. Ну и что с того? Не стоит падать духом из за таких мелочей. А музыкой все равно можна заниматься."
Тобто, ти не прагнеш заробляти музикою гроші, а погоджуєшся все життя працювати на роботі, яка тебе зовсім не цікавить і вона тобі огидна. :'( Це такий вид садомазо?
Бля, ви ніяк не можете зрозуміти, що мистецтво може оплачуватися і в цьому немає нічого поганого. Робити музику, щоб заробити гроші - це комерція. Робити музику, щоб жити нею, а це і брати гроші за свої концерти, робити ту музику, яка подобається тобі...
Та елементарний приклад: Кірк казав, що збирав 2 тисячі. Думаю, концерт був безкоштовний. І якби він поставив вхід на свій концерт 50 грн., думаю, 2 тисячі він не зібрав би. А Плант зібрав. Чому за Кірка не заплатять 50 грн.? Вам, музикантам, не хочеться спробувати пізнати наскільки ви потрібні людям? Можливо, музика Кірка може й не поступатися музиці Планта, але Кірка ніхто не знає, а реклама також коштує грошей. Заробите менеджером?
Думаю, людям, які хочуть зробити музику своїм життям, спочатку варто визначити для себе, що для них життя і що воно (життя) в себе включає. Якщо бути музикантом - означає з 09.00 до 18.00 працювати менеджером на заводі залізобетонних конструкцій, і саме тоді ти трушний музикант, то хто ж тоді був Меркурі?
До snakebite
А гроші в мене і так не йдуть в мінус через концерти, і пиво з горілкою я п'ю за рахунок гонорару (ну, можливо, не все пиво з горілкою, бо коли пропиваємо гонорар, дістаємо свої гроші).
Тільки побажання: не обов'язково проявляти зверхність у розмовах (а вона в тебе присутня) з користувачами цього форуму. Все ж таки, думаю, гурт "ПостСкриптум" не досяг ще тих музичних та фінансових висот, щоб його менеджмент мав право роздавати поради й рекомендації напрво-наліво, не знаючи з ким спілкується. (Без образ)
«
: 01 2007, 09:13:19 Жовтень
»
Kirk (the Seeker)
Ветеран Рока
Модератор
«
³ #26 :
01 2007, 09:32:17 »
: Жовтень 31 2007, 17:21:48
Тогда я просто не вижу смысла в дискуссии, ибо это единственная правильная мысль. Так простите меня а очем мы спорим?
http://rock.kiev.ua/arhiv/2007/257/
Прочти вот это и тебе все станет ясно
То snakebite
Вот именно, клубы в топку, но где выступать тогда...Платно я имею ввиду. Когда мне вчера в одном из клубов сказали, мы платим музыкантам 10 у.е. на человека, за выступление - меня это улыбнуло, нах мне эти 10.у.е., я лучше нахаляву отыграю, и получу море удовольствия!!! И людей соберу больше чем если б был вход 20 грн... Зарабатывать музыкой это одно, а работать музыкой это другое...
«
: 01 2007, 09:51:49 Kirk (the Seeker)
»
ariec
Гурт АІТІА
: 60
«
³ #27 :
01 2007, 09:44:32 »
Кірк, наскільки я знаю жовтня, то він чувак ідейний. Його просто робота задовбала, як і всіх нас.
snakebite
Страшний журналюга
: 43
«
³ #28 :
01 2007, 11:07:18 »
: Жовтень 01 2007, 09:06:53
До snakebite
А гроші в мене і так не йдуть в мінус через концерти, і пиво з горілкою я п'ю за рахунок гонорару (ну, можливо, не все пиво з горілкою, бо коли пропиваємо гонорар, дістаємо свої гроші).
ну от я й кажу, шо як мінімум так і треба
: Жовтень 01 2007, 09:06:53
Тільки побажання: не обов'язково проявляти зверхність у розмовах (а вона в тебе присутня) з користувачами цього форуму. Все ж таки, думаю, гурт "ПостСкриптум" не досяг ще тих музичних та фінансових висот, щоб його менеджмент мав право роздавати поради й рекомендації напрво-наліво, не знаючи з ким спілкується. (Без образ)
ну тут я скажу так:
по-перше, моя така зверхність - це просто (нажаль) є стиль моїх зауважень та пропозицій - просто тут є доля попуску та сарказму - не треба це приймати близько до серця. Тож якщо це когось зачіпає - вибачайте.
по-друге, я роздаю рекомендації наплаво і наліво не я к менеджент ПСів, а як людина, що тривалий час пропрацювала у концертному агенстві+ЗМІ - просто я дуже довго стикався з організацією концертів, проведення пресс-конференцій, а зара я працюю у рекламному агенстві і добре знаю, як проводити піар-кампанії... Саме "мішок" цих знань дає мені право щось комусь тут говорити. А щодо ПСів - то це взагалі окрема справа, бо, навіть із моїм досвідом і купою потрібних контактів і друзів, їх практично неможливо пропхнути у нашій країні - тож з ними ведеться абсолютно інша політика у менеджменті і ця політика до цієї теми не має жодного відношення
Жовтень, до речі, скинь мені у ПВ з якого ти гурту, бо як сказав "арієк" - ти дійсно ідейний чувак
Пиво- то є ще один доказ, що Господь нас любить і хоче, аби у нас було щастя! (с) Бенжамін Франклін
Жовтень
«
³ #29 :
01 2007, 12:52:38 »
До Кірка та Арійця:
Апять 25.
Предметом дискусії є: грати потрібно лише за ідею чи за музику можна отримувати гроші? Коротше: Чи ідейно брати гроші за музику?
Моє твердження: ідея музики та ідея грошей не повинні пересікатись у справжнього музиканта. Музикант – також людина. 99% людей функціонують у межах суспільства. Нормальне функціонування у межах суспільства (що включає в себе мінімум: їжа, житло, секс, реалізація мінімального комплексу не-фізіологічних бажань) сьогодні неможливе без грошей. Тому музиканту потрібні гроші. Тому людина, яка прагне бути музикантом, а не менеджером, повинна отримувати гроші як музикант за те, що вона робить. В нашому випадку – за музику. Тому пересікаються не ідея музики та ідея грошей, а людина (ідея людини) та гроші (що також, на жаль, сьогодні є невід’ємною частиною тієї ж ідеєї людини ХХІ століття. Хоча, це не обов’язково гроші, а швидше – ідея споживання (гроші, обмін, крадіжка і т.д.).
1. Кожен хоче жити так як йому подобається. Кожна нормальна адекватна людина прагне отримати задоволення від життя, навіть коли таке задоволення вона отримує через біль. Тому кожна нормальна людина, яка піклується про себе, не повинна робити більшу половину життя те, що не приносить йому задоволення.
2. Тому твердження Арійця, що “Жовтень ідейний чувак, але його дістала робота” містить в собі посилання, що не стосується даної теми, бо А) йде мова не про роботу Жовтня; Б) йде мова про те, чи етично брати гроші за музику, незалежно чи працює виконавець музики ще десь, чи ні.
Цитата
Цитата: Жовтень от Вчера в 18:21:48
Тогда я просто не вижу смысла в дискуссии, ибо это единственная правильная мысль. Так простите меня а очем мы спорим?
Це не єдина правильна думка, бо жодна моя думка, висловлена в цій темі, не суперечила цій думці. Статтю я читав, там написано як правильно заробляти гроші музикою. Тим більше, що нічого нового для себе я там не знайшов.
Коротше, ІМХО якщо музикант не ставить за ціль заробляти собі на життя музикою, це свідчить або про те, що в нього є ще одна улюблена справа, яка приносить йому дохід, або про те, що він садомазохіст.
До Кірка і Снейкбіта:
Я з гурту “Квітень уїн”. У мене є певна ідея щодо можливого варіанту розкрутки свого колективу, а також іще двох-трьох, у зв’язу з цим хотів би запропонувати вам зустрітися, наприклад, в неділю в годині 12.00, випити пива, папіз..ть а жизні.
:
1
[
2
]
3
4
5
«
»
:
, :