+  rock.kiev.ua
|-+  РОК.мастерская» Гитарный отдел» Как экранировать электрогитару???
:
:
: Вы можете привязать анонсы в разделе "Живой звук" к афише сайта. [ Узнать больше ]
: 1 2 [3] 4   

: Как экранировать электрогитару???  ( 49406 )
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

: 2942

« ³ #30 : 11 ѳ 2009, 00:06:26 »

краще зроби мідний короб wink Фарадей розумний мужик, але короб простіше.

а помоемому ще і ефективніше ніж сітка. Яку б ми сітку не виготовили- все одно знайдеться якась частина хвиль(малих) яка проникне через ячейки сітки. Так нафіга спитати морочити голову, якщо можна зробити суцільний екран і цим відсікти максимум наводок?

p/s про Алюміній і Мідь-  ще різна "ПЛОТНОСТЬ"! матеріалів, що дуже важливо в екрані.

Hamer->Wah-Wah VOX V847->Fuzz Face->Tube Screamer->Tremolo "Tremulus Lune"->Rebote Delay 2.5-> Ерасов Bulldozer-> каб Bugera 4Х12"
Мой блог: www.smex03.blogspot.com
Arucard

: 319

« ³ #31 : 11 ѳ 2009, 13:24:54 »

якщо я вірно пам"ятаю шкільний курс фізики, то суть в тому щоб була саме сітка. та все одно краще мідний короб=)
0men_black
fender forever

: 2017

« ³ #32 : 11 ѳ 2009, 16:42:19 »

Я у себя екранировал фольгой от шоколадол "Альонка" и все прекрасно. Только чтоб ее паять нужна специальная кислота для залужевания алюминия.

Крылья есть у всех, у каждого свой путь на верх.
Есть у каждого своя дорога в никуда....

VLD
ó
« ³ #33 : 11 ѳ 2009, 18:57:05 »

Сам шнур це теж- своєрідна антена яка вловлює всяку "гадость". Але в високоякісних шнурах цього звісно майже немає.(із за хорошого поверхневого екрану). Пропоную поексперементувати з іншими шнурами (якщо є). Спробуй зробити так щоб при відкнутому шнурі шумів небуло або був самий мінімум. Землю зроби на цю розетку в яку втикаєш комб обов"язково(звісно теж якщо є змога). А комб підключаеш напряму в розетку чи через стабілізатор напруги?

1)Шнури в мене Дімарцио і Дадаріо і обидва шумлять .В моєму під"їзді  багато вайфай-інтернет мереж+ сигнали від радіо, мобільників, тощо .Може через це.
2) Спробував зануляти контакти землі в одній з розеток - не помогло. Після цього оз"єднав їх на всякий випадок. Якщо не допомагає, то щоб,принаймні, не нашкодило. Які ще є способи заземлення?
3)Комбік підключаю напряму, через розетку.  В розетках напруга коловаэться вмежах 2 вольт (226-228).Думаэш допоможе?
Arucard

: 319

« ³ #34 : 11 ѳ 2009, 20:15:52 »

в мене два шнури, один quiklok з нойтріками, інший мейдбайдядянабазарі, теж з нойтріками. від шнурів шуму немає, шумить сам комбік. на радіоринку біля харківської було одне місце, там паяли непогані шнури. от тільки пару місяців тому там була пожежа :/ не знаю чи працює той дядько знову.
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

« ³ #35 : 11 ѳ 2009, 21:52:27 »

1)Шнури в мене Дімарцио і Дадаріо і обидва шумлять .В моєму під"їзді  багато вайфай-інтернет мереж+ сигнали від радіо, мобільників, тощо .Може через це.
2) Спробував зануляти контакти землі в одній з розеток - не помогло. Після цього оз"єднав їх на всякий випадок. Якщо не допомагає, то щоб,принаймні, не нашкодило. Які ще є способи заземлення?
3)Комбік підключаю напряму, через розетку.  В розетках напруга коловаэться вмежах 2 вольт (226-228).Думаэш допоможе?

Між зануленням і заземленням є невелика різниця. Саме під заземленням комбіка я розумію- з"єднання всіх внутрішніх екранованих проводів і металевого шассі(яке теж виконує своєрідний екран в комбіку) і вихід цього проводу(провід треба товстючий-опір якого треба щоб був якомога меншим.) саме прямісінько до штиря-труби чи куска арматурини яка надійна вкопана в землю.  Загальне заземлення в багатоповерхівках не дуже допомогає особливо в зниженні шумів. Пов"язано це з "бродячими токами" а також з самим провідником який виступаючи знову ж таки антеною ловить на себе всі-всі наводки що є в багатоетажці.Тому використовувати її немає смислу.  По поводу стабілізатора напруги- незнаю чи допоможе якось у зменшенні шумів(більше всього що ні) а от довговічність ламп у комбіку забеспечить. Скачки в сітці маю наувазі-різкі з значним зниженням і підвищенням вольтажу. Це дуже впливає на роботу ламп. Наприклад у мене вдома ці скачки виникають дуже часто- тим паче зимою и тим паче зараз коли побутової техніки в кожній квартирі просто навалом.

Ще грає роль довжина шнура. Чим довший-тим більше "шумітиме". Те що шнури фірмові добре але вони можу шуміти не менше від кустарщини. Спробуй виготовити один шнур власноруч. Головне найти шнур де кожна внутрішня жила в екрані-опльотці і потім все це ще й взагальном екрані буде. Штекери теж краще знайти якісні. Пайку сам розумієш треба зробити добру на пелюстках штекера. Практично люба дрібниця дуже впливає на проходження звуку по шнуру. smiley  Успіхів тобі. Відпишись що за результати будуть коли спробуеш похімічити. smiley
« : 11 ѳ 2009, 22:02:54 smex03 »

Hamer->Wah-Wah VOX V847->Fuzz Face->Tube Screamer->Tremolo "Tremulus Lune"->Rebote Delay 2.5-> Ерасов Bulldozer-> каб Bugera 4Х12"
VLD
ó
« ³ #36 : 11 ѳ 2009, 22:36:45 »

Шнури починають шуміти  на третій позначці регулятору звуку, неприпаяний нідочого штекер починає шуміти на позначці 4
VLD
ó
« ³ #37 : 11 ѳ 2009, 22:46:36 »

Головне найти шнур де кожна внутрішня жила в екрані-опльотці і потім все це ще й взагальном екрані буде. Штекери теж краще знайти якісні.

Щоб кожна внутрішня жилка була окремо заекранована я такого кобеля ще не бачив. Можна ссилочку з нету
Які штекери краще для цього приміняти?

Я вже спаяв кілька таких проводів. Один тридцять, другий шістдесят см. Шумлять вони точно так же, як триметрові дімарцио і дадаріо
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

« ³ #38 : 22 ѳ 2009, 22:15:56 »

Шнури починають шуміти  на третій позначці регулятору звуку, неприпаяний нідочого штекер починає шуміти на позначці 4

Тобто, коли ти вставляєш в гніздо комбіка сам штекер то при позначці "4" починає фоніти?  Це вже дуже і дуже цікаво...хм...
Так почнемо с початку- комбік сам фонить чи ні?(без шнурів і штекерів підключених)
Коли викручуеш ручку звука? особливо коли рівень викручуєш цікавить..  Лампи самі по собі дають "фон" але при правільній розводці внутрішніх проводів і звісно ж розміщення на шассі комбіка силового і виходного трансформатора подалі один від одного і ще бажано під кутом 90 грудусів один до одного для якомого меншої наводки на звук...це виконано надіюсь там. 
Йопт, забув!!!- ще головной причиною можуть бути самі лампи! Може бути такий прикол- вставляеш одну лампу- фонить- другу- фонить- третю- тиша. І такі приколи бувають smiley (це залежить вже від якості ламп).
« : 22 ѳ 2009, 22:29:02 smex03 »

smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

« ³ #39 : 22 ѳ 2009, 22:25:15 »

Щоб кожна внутрішня жилка була окремо заекранована я такого кобеля ще не бачив. Можна ссилочку з нету
Які штекери краще для цього приміняти?

Я вже спаяв кілька таких проводів. Один тридцять, другий шістдесят см. Шумлять вони точно так же, як триметрові дімарцио і дадаріо

В інеті шукав сам- не знайшов. Десь два роки назад один друган мені показав це чудо "провід". Підкинули його йому якісь хороші друзі. Блін сам хотів дуже хоч пару метрів знайти такого. Фону як розумієш сам там не повинно бути майже ніякого. Але можна попробувати виготовити його й самому.

Провода що спаяв: як екрановані? яка оплётка? скільки квадратів в жилі? товсті? матеріал-мідь? Зверху ізольовані чи ні?
Штекер-який? дуже ж багато видів їх...і китай пластмасовий є і металеві і яких тільки немає..
Інфо прошу поподробніше. smiley

VLD
ó
« ³ #40 : 22 ѳ 2009, 22:33:08 »

Тобто, коли ти вставляєш в гніздо комбіка сам штекер то при позначці "4" починає фоніти?  Це вже дуже і дуже цікаво...хм...
Так почнемо с початку- комбік сам фонить чи ні?(без шнурів і штекерів підключених)
Коли викручуеш ручку звука? особливо коли рівень викручуєш цікавить..  Лампи самі по собі дають "фон" але при правільній розводці внутрішніх проводів і звісно ж розміщення на шассі комбіка силового і виходного трансформатора подалі один від одного і ще бажано під кутом 90 грудусів для якомого меншої наводки на звук...це виконано надіюсь там. 
Йопт, забув!!!- ще головной причиною можуть бути самі лампи! Можить бути такий прикол- вставляеш одну лампу- фонить- другу- фонить- третю- тиша. І такі приколи бувають smiley (це залежить вже від якості ламп).
Просто комбік не фонить, навіть на максимумі. Лами ЕСС83 і 6V6 tesla теж не шумлять.  адянські аналоги шуміли.  Там лише один трансформатор з зовні.
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

« ³ #41 : 22 ѳ 2009, 22:37:28 »

Пару слів про заземлення.
Трохи не в тему але спеціально пробував через комп підключав ламповий усіл.(самопал) і натискав запис просто при підключенному інструменті до усіл. з заземленням і без нього. Даже коли просто торкався рукою до "масси" то всі наводки і шуми зникали і в навушниках не прослуховувалося нічогісінько- ні тріскотіння ні гулу- взагалі нічого. Коли без заземлення і торкання рукою то на шкалі показувався діаграмою невеликий фон який при прослуховуванні був як тріскотіння і шурхотіння. Тому думаю особливо в лампових комбіках хороше заземлення- це спосіб №1 для боротьби із наводками і шумами.

VLD
ó
« ³ #42 : 22 ѳ 2009, 22:39:42 »

Провода що спаяв: як екрановані? яка оплётка? скільки квадратів в жилі? товсті? матеріал-мідь? Зверху ізольовані чи ні?
Штекер-який? дуже ж багато видів їх...і китай пластмасовий є і металеві і яких тільки немає..
Інфо прошу поподробніше. smiley

Провід мідний, екрановка мідна, що таке квадрат я не шарю, зверху ізольовані- навіть не уявляю як може бути інакше, штекери металеві
VLD
ó
« ³ #43 : 22 ѳ 2009, 22:42:09 »

Тому думаю особливо в лампових комбіках хороше заземлення- це спосіб №1 для боротьби із наводками і шумами.
Це то да, тільки як мені його заземлити
smex03
"Rock-n-roll in see"
Модератор

« ³ #44 : 22 ѳ 2009, 22:45:42 »

Просто комбік не фонить, навіть на максимумі. Лами ЕСС83 і 6V6 tesla теж не шумлять.  адянські аналоги шуміли.  Там лише один трансформатор з зовні.

Так, добре, якщо всі деталі якісні і комб не шумить то це чудово. Трансформатори повинно бути 2-а. Один здоровенний ш-а образний або тороідальний(в кільце намотанний)- це силовий- до ньго провід від разетки підходить включаючи діодні мости і т.д. А інший малий такий- вихідний- з нього звуковий сигнал виходить на динамік.

Є ще такий сумнів...можливо в тебе дуже чутливий вхід.. спробуй візьми тупо викрутку і поводи біля самого гнізна- дуже обережно!!!(але не торкаючись звісно його! не дай боже замкнути!!! канали!!!) чи будуть з"являтися наводки і шуми чи ні.

: 1 2 [3] 4   

: